BIZIT plus

Google otkazao najveći događaj godine

Iz kompanije Google objavili su da su otkazali svoj najveći događaj zakazan za ovu godinu, Google I/O 2020. Oni su izrazili veliku zabrinutost zbog širenja Korona virusa, i ne žele da rizikuju sa velikim javnim skupom koji ima potencijal da ugrozi zdravlje posetilaca.

Google otkazao najveći događaj

Još jedna u nizu otkazanih konferencija

Korona virus i njegovo širenje u više desetina zemalja sveta uticalo je presudno na otkazivanje velikog broja konferencija, festivala i sajmova tehnoloških kompanija. Sve je počelo od otkazivanja MWC Barselona 2020, najvećeg sajma mobilne telefonije na svetu.

Nakon njih, otkazana je Facebook F8 konferencija, a poslednji je Google I/O događaj. Iz Google-a su najavili da će sve kupljene karte biti vraćene do 13. marta, a kao znak izvinjenja biće već sada omogućena kupovina za Google I/O 2021. Iz Facebook-a su rekli da će Facebook F8 biti održan u aprilu, tako da se možda nešto promeni i sa ostalim događajima.

Od Korona virusa do sada je obolelo oko 93,500 hiljada ljudi, a umrlo preko 3,200. Svetska zdravstvena organizacija uputila je svim velikim korporacijama uputstvo da otkažu svoje masovne događaje kako bi se smanjilo potencijalno širenje epidemije.

Pročitajte i:  Google koristi AI za predviđanje poplava

Izvor: The Verge

Facebook komentari: