Elon Musk zabranio rad od kuće u kompaniji Twitter

Elon Musk je zabranio zaposlenima u Twitter-u da rade na daljinu, rekavši da moraju da provode 40 sati nedeljno u kancelariji. Rekao je da radnici moraju da se pripreme za „teška vremena koja predstoje“ za poslovanje vođeno oglašavanjem, i da želi da pretplate čine polovinu prihoda kompanije.

Elon Musk zabranio rad od kuće u kompaniji Twitter

SpaceX i Tesla takođe vraćaju radnike u kancelarije

Twitter je podsticao kulturu rada na daljinu tokom pandemije, omogućavajući mnogim zaposlenima da rade od kuće. Takođe je uveo redovne dodatne dane odmora za zaposlene, još jednu inicijativu koju je Musk odbacio, rekavši da će preokret Twitter-a zahtevati „intenzivan rad“. SpaceX i Tesla takođe zahtevaju obavezan rad u kancelariji osim ako menadžment to izričito ne odobri.

Musk je u svojim primedbama dodao da je prvi prioritet kompanije, nakon završetka uvođenja Twitter Blue-a, da se pozabavi njegovom zabrinutošću oko automatizovanih naloga. Ključni stub borbe Musk-a i kompanije, pre kupovine, bilo je uverenje milijardera da kompanija ne izveštava o količini lažnih naloga koji rade na njenoj platformi.

Pročitajte i:  X potvrdio da je zabranio sve pretrage vezane za Taylor Swift, kako bi joj zaštitili bezbednost

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,