EMC Forum 2011 u Beogradu

PCPress.rs ImageU petak 04. novembra završen je ovogodisnji EMC Forum, najznačajniji događaj posvećen EMC rešenjima.  Konferencija je održana u Kristalnoj dvorani hotela Hyatt Regency u Beogradu, i okupila je preko 300 profesionalaca i vrhunskih IT stručnjaka iz zemlje, regiona i sveta.

Na Forumu su predavači predstavili najnovije EMC proizvode i rešenja iz oblasti storage sistema, cloud computing-a, virtuelizacije, sigurnosti i automatizacije IT infrastrukture. Jedna od tema bila je kako maksimalno iskoristiti potencijal velikih podataka u cloud infrastrukturi, i kako umanjiti rizik i troškove, a povećati fleksibilnost.

Prisutni su imali jedinstvenu priliku da prisustvuju predavanju gospodina Philippe Fossea, zamenika predsednika EMC EMEA EAST, i gospodina Bernharda Grubelniga, Technology solution direktora EMC EMEA EAST, koji su bili jedni od najznačajnijih i najinteresantnijih govornika ovogodišnjeg EMC Foruma.

S&T Serbia, kao kompanija sa najvišim nivoom partnerstva sa EMC-em predstavila se na ovogodišnjem Forumu prezentacijom Deduplikacija u praksi, koju je održao Bojan Petrović. Pored kompanije S&T, predstavile su se i kompanije Cisco, prezentacijom Mission Critical Apps on Vblock koju je predstavila Višnja Milovanović, i Asseco SEE prezentacijom Cloud Story: Deliver More for Less, koju je održao Mladen Krivokuća. Svoje prezentacije predstavile su i kompanije ComTrade, Saga, Atos i VMware. Posebnu pažnju izazvala je prezentacija gospodina Helmut Wahrmann-a iz EMC RSA Division-a, koja se bavila RSA sigurnosnim rešenjima u „oblaku“.

Konferencija je takođe okupila i brojne predstavnike vodećih IT kompanija, koji su imali priliku da međusobno razmene iskustva i ideje iz oblasti informacionih tehnologija. Velika posećenost konferencije potvrdila je zainteresovanost domaćih i stranih IT predstavnika za teme koje se tiču oblaka (cloud computing) i servisa koji su u njemu dostupni.

Izvor: EMC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: