EMC storage sistemi

Kompanija RRC je, u saradnji sa EMC korporacijom, pripremila niz atraktivnih promocija kojima su obuhvaćeni Entry level sistemi za skladištenje i backup podataka.

09-DD2200-front-topSistemi za konsolidaciju podataka su dizajnirani za okruženja malih i srednjih preduzeća, kojim se upravlja preko jednostavnog i intuitivnog interfejsa Unisphere. Da vidimo šta se nudi u okviru promocije koja je aktuelna u periodu od 01. septembra do 31. decembra ove godine.

Modeli sistema

VNXe 3150 ‑ Sistemi VNXe serije su Unified Storage uređaji, dakle SAN (Storage Area Network) i NAS (Network Attached Storage) istovremeno. U sistem se može instalirati do 100 SSD, SAS, NL‑SAS diskova. Sistem poseduje 16 GB cache memorije i podržava ISCSi, NFS, CIFS protokole.

Novi VNXe 3200 ‑ Najatraktivniji Unified sistem nove generacije sa NAS i SAN funkcionalnostima. VNXe 3200, za razliku od  VNXe 3150, pored NAS protokola (CIFS i NFS) ima i FC protokol, a 48 GB keš memorije čini ga idealnim rešenjem za male kompanije kao i kompanije srednje veličine. Sistem podržava do 150 diskova.

VNX 5100 ‑ Najekonomičniji EMC SAN storage sistem koji se lako integrise u postojeće SAN okruženje. Sistem podržava FC protokol i do 75 diskova, a poseduje i napredne funkcionalnosti kao što je proširenje keš memorije pomoću FAST cache tehnologije.

Pročitajte i:  SSD skladište od 2PB u vašem računaru? 

EMC portfolio backup uređaja obuhvata niz DataDomain modela koji mogu da se koriste kao zamena za sisteme s magnetnom trakom (Tape Library), ali im mogu biti i komplementarni, pružajući tako još veću sigurnost podataka. DataDomain uređaji  za backup podataka mogu istovremeno da prihvataju podatke kroz LAN ili kroz SAN (Fibre Channel). Entry level serija ovih uređaja  obuhvata Data Domain 160, Data Domain 620 i Data Domain 2200 kapaciteta od 1,5 do preko 500 terabajta korisnog prostora. Brzina najmanjeg uređaja je oko 600 GB/h,a najvećeg može ići i preko 3.5 TB/h.

Dodatni aduti EMC rešenja

Data Domain uređaji mogu da se koriste i za arhiviranje podataka. Ovi sistemi u sebi imaju ugrađenu inline deduplikaciju podataka, po čemu su specifični na tržištu. Postoji i mogućnost kriptografske zaštite (data‑at‑rest enkripcija), što je posebno važno za sigurnost backup‑ovanih podataka.

Za one koji razmišljaju o ovakvom storage‑u može biti interesantna ponuđena podrška pri dizajniranju sistema, kao i mogućnost isprobavanja mogućnosti korišćenjem demo uređaja koje RRC poseduje. Kupcima pomenutih modela obezbeđena je besplatna edukacija, kao i niz drugih povoljnosti. Cene ponuđenih EMC modela, u zavisnosti od konfiguracije, kreću se od 6.000 evra (plus PDV).

Pročitajte i:  SSD skladište od 2PB u vašem računaru? 

www.rrc.rs

(Objavljeno u časopisu PC#214)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,