BIZIT plus

Endava dostigla 10.000 zaposlenih globalno, u Srbiji nove tri kancelarije

Softverska komanija Endava dostigla je brojku od 10.000 na globalnom nivou. Kada je reč o Adriatik regionu, u poslednjih godinu i po dana, svoj biznis je proširila na još 10 novih lokacija od čega su tri u Srbiji.

PCPress.rs Image
John Cotterell (Džon Kotrel), CEO kompanije Endava

Svih 10.000 zaposlenih raspoređeno je u kancelarijama u 23 zemlje u Centralnoj i Zapadnoj Evropi, Ujedinjenom Kraljevstvu, Sjedinjenim Američkim Državama, Australiji, Singapuru i Latinskoj Americi.

“Ova brojka govori mnogo više o našem pristupu nego o našem uspehu. Endava nikada nije bila samo velika kompanija. Uvek smo želeli da imamo ljude okupljene u jake timova koji doprinose sjajnim rezultatima i zbog kojih se klijenti uvek vraćaju da rade sa nama. To nam omogućava da rastemo u celini, kao organizacija u kojoj naši zaposleni razvijaju svoje karijere, preuzimaju veće uloge i odgovornosti i u kojoj dobijaju nove prilike”, rekao je John Cotterell (Džon Kotrel), CEO kompanije Endava.

Endava je značajno uvećala i svoj tim u Srbiji otvarajući još tri kancelarije van Beograda u periodu od godinu i po dana – u Novom Sadu, Kragujevu i Čačku.

“Nova generacija digitalnih potpisa, razvijanje softvera za najnovije videokonferencijske uređaje, pametna rešenja za automatizaciju doma, bankarska i platna rešenja, kao i mnoga druga, razvijaju naši stručnjaci iz pomenutih gradova. Ova brza ekspanzija mnogo govori o našoj veri u potencijal ovog regiona. Broj novih projekata konstantno raste, pa smo uvek otvoreni za nove ljude koji će se pridružiti našim timovima u svim gradovima u kojima poslujemo”, rekao je Remi Savu, generalni menadžer Endave u Srbiji i regionalni menadžer za Adriatik.

PCPress.rs Image
Remi Savu, generalni menadžer Endave u Srbiji i regionalni menadžer za Adriatik

On je prokomentarisao i brzo širenje biznisa u regionu:

“Endavin tim je znatno brojniji i u Adriatik regionu, jer smo u prethodnom periodu sa dve, svoje poslovanje proširili na 12 lokacija širom Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Severne Makedonije. Uz stalno otvorene pozicije u svim našim predstavništvima, sa ponosom možemo da kažemo da smo među IT poslodavcima sa navećom mrežom kancelarija u regionu”, zaključio je on.

Endavini zaposleni rade u kros funkcionalnim timovima koji okupljaju inženjere različitih profila i senioriteta. Ovaj pristup otvara i mnoge prilike za profesionalni i karijerni razvoj unutar kompanije, ali i mogućnosti da kompanija isporučuje složena rešenja u širokom spektru industrija.

Facebook komentari: