ePlaneta

Endava Meetup: Saznajte sve o Machine Learning-u

Radi širenja mreže lokalnih IT profesionalaca sa različitim tehničkim znanjima, koji žele da podele svoje iskustva i interesovanja, kompanija Endava nastavlja sa serijom meetup-a. Ovoga puta obradovaće sve profesionalce i ljubitelje Data Science-a i Machine Learning-a.

PCPress.rs Image

Razvoj složenih modela poboljšava tačnost ili efikasnost u rešavanju  poslovnih problema, dok se obično krajnja transaparentnost zbog kompleksnosti zanemaruje. Da bi se povratilo poverenje poslovnih i tehničkih korisnika u rezultate dobijene primenom AI/ML (VI/MU) rešenja, značajan je svaki iskorak u unapređenju intrepretacije i razumevanja samog modela, kao i poboljšanju prikazivanja i tumačenja rezultata.

Dinamika meetup-a će biti takva da će na početku biti predstavljeni jednostavniji modeli (sa rezultatima koje je lako interpretirati), a nastaviće se sa sofisticiranijim tehnikama, kao što su “variable importance” i SHAP. Nakon toga, planirana je otvorena diskusija u vezi sa ograničenjima tumačenja modela u raznim oblastima mašinskog učenja.

PCPress.rs Image

Meetup Machine Learning Model Interpretability & Explainability, biće organizovan u utorak, 25. februara, od 18 časova u Endavi, Milutina Milankovića 9đ, Novi Beograd, i namenjen je ne samo profesionalcima u oblasti Machine Learning-a ili Data science-a, već i svima kojima je ova tema interesantna.

Pročitajte i:  Kad veštačka inteligencija postane pametna kao čovek

Domaćin ovog meetup-a biće Gabriel Preda, Data Scientist u Endavi. Gabriel ima veoma impresivnu biografiju. Dok je radio kao istraživač, doktorirao je na temu kompjuterske elektromagnetike. Još pre 20 godina radio je na ill-posed inverse problems in NDT” problemima, tj. na rešenjima koja bi danas mogla da se zovu rešenjima mašinskog učenja. Takođe, dugo je bio uključen u razvoj softvera, a radio je čak i kao Program Manager. Poslednjih godina fokus mu je na Data Science-u.

Očekuje se da će vreme trajanja prezentacije iznositi oko 30-45 minuta, nakon čega će uslediti diskusija, za čije je trajanje predviđeno 45-60 minuta. Meetup je besplatan, ali je potrebno prijaviti se zbog organičenog broja mesta; to možete učiniti ovde!

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,