BIZIT plus

Endava otvara preko 80 radnih mesta u Srbiji

Endava Srbija, ogranak engleske softverske kompanije koja se nedavno udružila sa Comtrade Digital Services kompanijom, objavila je da je otvorila preko 80 pozicija u decembru, u svim gradovima u kojima posluje (Beogradu, Kragujevcu i Čačku).

PCPress.rs Image

Zapošljavanje i tokom pandemije, i to ubrzano

„Profesionalnost naših timova i njihova posvećenost da uvek nude najbolju uslugu omogućili su nam da budemo pored naših klijenata kroz ovogodišnji težak ekonomski kontekst. Bili smo dobro pripremljeni da brzo reagujemo i pomognemo našim kupcima da se prilagode novom okruženju. Naša ponuda usredsređena na digitalizaciju, automatizaciju i agilnost, i veliki broj klijenata koji posluju u mnogim industrijama i pokrivaju mnoge tehnologije, omogućavaju nam da pružimo raznolike mogućnosti našim kandidatima”, izjavio je Remi Savu, Delivery Unit Manager, u Beogradu.

PCPress.rs Image
Remi Savu, Delivery Unit Manager, Belgrade

Kompanija je nastavila da zapošljava tokom čitavog perioda pandemije i sada je primetna ubrzana potražnja, generisana povećanom potrebom za digitalizaicjom usluga na globalnom nivou. Nakon udruživanja snaga sa Comtrade Digital Services Business kompanijom, potreba za talentima još više raste.

Lista otvorenih radnih mesta se nalazi na stranici Career page.

“Tokom poslednjih nekoliko meseci, pridružilo nam se mnogo talentovanih ljudi, pokrivajući razne tehnologije i discipline, jer smo nastavili da radimo na zanimljivim projektima i nudimo zaposlenima mogućnost za lični razvoj i usavršavanje. Od septembra smo otvorili više pozicija u Srbiji kako bismo zadovoljili rastuće potrebe klijenata, dokazujući da nas pandemija nije usporila. Pored toga, naša potražnja se automatski povećala udruživanjem sa Comtrade Digital Services kompanijom, jer smo udružili i snage da angažujemo najbolje talente na našem tržištu.Takođe, povećali smo prisustvo u Srbiji i regionu dodatnim kancelarijama u Čačku, Kragujevcu, Sarajevu, Banja Luci, Mostaru, Mariboru, Novoj Gorici i Ljubljani”, izjavila je Maja Vukojević, Recruitment Business Partner, u Beogradu.

Endava je početkom godine imala više od 520 ljudi u Beogradu, a zajedno sa Comtrade Digital Services, broji preko 750 inženjera u Srbiji, od kojih se više od 80 nalazi u Kragujevcu i Čačku. Na ovim lokacijama stabilno raste broj stručnjaka u oblasti IT-a, a time i prilika za njihovo angažovanje.

“Kompanija tradicionalno održava saradnju sa Prirodno-matematičkim fakultetom u Kragujevcu, Fakultetom inženjerskih nauka u Kragujevcu, kao i sa Tehničkim fakultetom u Čačku. Ovakva saradnja između univerziteta i kompanija, u vidu novih akademskih programa, zajedničkih istraživačkih projekata, seminara i prezentacija, ima direktni uticaj na budućnost učenja i razvoja zaposlenih, koji će stečenim znanjem i veštinama biti spremni da odgovore na potrebe kompanija. Naši vodeći stručnjaci angažovani su kao predavači iz privrede na Master 4.0 programu Univerziteta u Kragujevcu i predmetima koji pokrivaju oblast softverskog inžinjerstva na fakultetima. Kao rezultat uspešne saradnje sa fakultetom u Čačku, 2018. godine je u tom gradu otvorena kancelarija, dok kroz saradnju sa Univerzitetom u Kragujevcu podržavamo osnivanje prvog Instituta informacionih tehnologija u Srbiji”, izjavio je Srđan Atanasijević, Director of Software Engineering and Delivery Operations, u Kragujevcu.

Od pojave globalne pandemije Kovid-19, prioritet kompanije bio je da osigura zdravlje i dobrobit svih zaposlenih i njihovih porodica, radeći zajedno sa svojim klijenitma na prilagođavanju ovom novom kontekstu, osigurali radna mesta i obezbedili njihovu bezbednost. Većina zaposlenih radi od kuće, a sve aktivnosti u vezi sa regrutovanjem, onboarding-om i obukom se odvijaju isključivo online.

Facebook komentari: