Epic donira prihod od Fortnite Ukrajini

Nova sezona Fortnite-a počinje, a kompanija Epic će sav prihod od prve dve nedelje donirati humanitarnim naporima u vezi sa Ukrajinom. Akcija će trajati od 20. marta do 3. aprila i obuhvatiće sve „kupovine u stvarnom novcu“ u igri, što podrazumeva kupljene V-bucks, pretplate, poklonjene propusnice za bitke i određene kozmetičke pakete.

PCPress.rs Image

Epic šalje humanitarnu pomoć Ukrajni

Epic napominje da „korišćenje V-Bucks-a u Fortnite-u neće biti uključeno jer to nisu kupovine u stvarnom novcu. Takođe će uključiti kupovinu poklon karticama na malo, sve dok se one iskoriste tokom dvonedeljnog perioda.

Kao deo napora, Microsoft će takođe „ulagati svoj neto prihod za Fortnite tokom ovog perioda, kako bi pomogli što više građanima Ukrajine“. Sredstva će biti donirana nekoliko različitih organizacija, među kojima su Direct Relief, Visoki komesarijat Ujedinjenih nacija za izbeglice, Dečji fond Ujedinjenih nacija i Svetski program za hranu. Kompanija kaže da će dodati još više pomoći „u narednim nedeljama“.

Epic kaže da će slati sredstva ovim organizacijama što je pre moguće. Ne čekamo da stvarna sredstva stignu od naše platforme i partnera za plaćanje, što može potrajati u zavisnosti od toga kako je transakcija obrađena. Kako transakcije budu prijavljene, mi ćemo ih evidentirati i poslati sredstva organizacijama za humanitarnu pomoć u roku od nekoliko dana.

Ova vest dolazi pošto su drugi napori u vezi sa igrama uspeli da prikupe milione dolara za humanitarnu pomoć nakon ruske invazije na Ukrajinu. Platforma Itch.io prikupila je više od 6 miliona dolara, a Humble Bundle premašio je već 9 miliona dolara.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,