Epic Games će podeliti 40% zarade od prodaje sa kreatorima

Epic Games je pokrenuo Creator Economy 2.0 sistem koji će proporcionalno raspodeliti 40% neto prihoda od većine kupovina za pravi novac kreatorima, uključujući Epic. Ako je vaše Fortnite ostrvo posebno popularno ili zadržava ljude da se vraćaju, dobićete veći deo potrošnje u Item Shop-u.

Epic Games će podeliti 40% zarade od prodaje sa kreatorima

 Stiže beta verzija Unreal Engine-a za Fortnite

Do sada su kreatori Fortnite-a dobijali posebne kodove koje su morali da podele sa fanovima ako žele deo od 5% kupovine. Međutim, taj pristup je funkcionisao samo ako su igrači znali da koriste kod. To je ostavilo neke kreatore da koriste teške taktike za promovisanje koda, kao što je česta promocija tokom strimova uživo ili čak dizajniranje ostrva oko koncepta.

Kreatori se mogu prijaviti za Economy 2.0 preko portala. Ljudi sa postojećim ostrvima koji se pridruže 21. aprila ili pre toga biće plaćeni za angažman od 1. marta. Da bi se kvalifikovali, pojedinci moraju da imaju samo 18 godina i da imaju Fortnite nalog star najmanje 90 dana. Kompanije su takođe kvalifikovane.

Pročitajte i:  Epic Games poklanja igru Dragon Age: Inquisition

Vest dolazi kada Epic uvodi besplatnu javnu beta verziju Unreal Engine-a za Fortnite. Kao što ime implicira, na kraju će većinu alata Unreal Engine 5 doneti kreatorima koji prave ostrva, igre i druga iskustva. Možete uređivati mape, okruženje i mehaniku igre. Economy 2.0 bi mogla da pomogne Epic-u nagrađivanjem kreatora traženih ostrva. U određenoj meri, ovo se takođe odnosi na odbijanje konkurencije od Roblox-a.

Show less

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,