Epic Games kupio muzičku platformu Bandcamp

Epic Games je preuzeo nezavisnu muzičku platformu Bandcamp. Ona će nastaviti da radi kao samostalna kompanija i muzička zajednica, ali će koristiti Epic-ove resurse za širenje na nova tržišta i dodavanje novih funkcionalnosti. Vrednost akvizicije nije poznata.

bandicam

Na Epic-ovom blogu napisano je da će Bandcamp igrati važnu ulogu u Epic-ovoj viziji kreiranja ekosistema koji će obuhvatiti različite sadržaje, tehnologiju, igre, umetnost, muziku… S druge strane, jedan od osnivača Bandcamp-a i trenutni CEO kompanije, Ethan Diamond, naglasio je da se neće menjati način saradnje sa izvođačima. Oni će i dalje imati istu kontrolu na koji način žele da podele svoju muziku. Takođe, izvođači će i dalje dobijati veliki procenat zarade (prosečno 82 odsto), što je daleko više nego što nude druge muzičke platforme. Od osnivanja, 2008. godine, ova kompanija je muzičarima isplatila više od milijardu dolara.

Ono što će se promeniti nalazi se „ispod haube“. Zajedništvo ove dve kompanije obezbediće brži razvoj platforme, unapređenje opcija za plaćanje, mobilne aplikacije, kao i live streaming muzičkih događaja.

Pročitajte i:  Šta igrate za vikend: Epic Games poklanja dve igre

Epic Games ima velike planove

Bandcamp će i dalje voditi svoju samostalnu prodavnicu i zajednicu, a suosnivač Ethan Diamond će nastaviti da vodi njegove operacije. Kompanije nisu objavile koliko je posao vredan niti kada očekuju da će završiti akvizicija. Bandcamp je rastao tokom godina i do sada je platio muzičarima blizu milijardu dolara, rekao je Diamond.

PCPress.rs Image

Ovakav potez prati niz akvizicija vezanih za kreativnost u Epic-u, uključujući ArtStation, Cubic Motion i Sketchfab. Iako je muzička platforma neobična kupovina, ona odražava Epic-ovu evoluciju od kompanije koja je isključivo orijentisana na igre do kompanije koja proizvodi alate za vizuelne efekte za emisije poput The Mandalorian i pretvara igre u kreativne platforme. Iako Bandcamp-ova tačna uloga u Epic-u nije poznata, ona bi lako mogla pomoći umetnicima u različitim medijima da profitiraju od svog rada.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,