Epic Games tuži Nreal, kineskog proizvođača AR naočara

Epic Games, u čijem vlasništvu se nalazi Unreal Engine, tužila je kinesku kompaniju Nreal koja proizvodi naočare za proširenu realnost. Nesuglasice između ove dve kompanije traju već nekoliko godina, a odnose se na sličnost imena Unreal i Nreal. Međutim, kako dogovor očigledno nije mogao da se postigne na miran način, Epic Games je odlučio da spor prenese na sud. Jedan od razloga zašto se Epic Games baš sada odlučio na ovaj potez je i to što Nreal planira da se pojavi na američkom tržištu tokom ove godine.

nreal

Inače, Epic Games nema sopstveni hardver za proširenu realnost. Iz Nreal kompanije odbacuju tužbe i tvrde da su oni inovativni startup, koji stvara nove standarde za proširenu realnost. Prepoznati su kao jedan od lidera na polju hardvera za proširenu realnost na tlu Azije i Evrope. Takođe, u izjavi koju su dali povodom tužbe, navode da poštuju intelektualna prava i da smatraju da je ona usmerena kako bi se diskreditovala njihova pozicija na AR tržištu.

Pročitajte i:  Epic Games pokreće prodavnicu na iOS i Androidu ove godine

Ovo je izgleda samo još jedna u nizu sudskih parnica koje će Epic Games voditi u narednom periodu. Setimo se da su nedavno podneli i tužbu protiv Apple-a, zbog načina raspodele sredstava zarađenih od aplikacija za iOS operativni sistem. I dok je u tom slučaju Epic Games bio direktno finansijski ugrožen, ne vidimo na koji način bi Nreal mogao da ugrozi njihove prihode, pogotovo što u svojoj ponudi nemaju nikakav sličan proizvod.

Izvor: EuroGamer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,