BIZIT plus

Ericsson predstavio novo moderno rešenje za bazne stanice

CapsuleGreenKompanija Ericsson je predstavila Ericsson Capsule Site, inovativno rešenje baznih radio stanica u gradskim sredinama koje omogućava brže prihvatanje mobilnih širokopojasnih tehnologija i time podržava razvoj održivog društva. Jedna od glavnih karakteristika ovog rešenja je velika prilagodljivost, bilo da je u pitanju centralna lokacija na gradskom trgu ili uklapanje u okolinu na lokaciji pored puta, na primer. Zahvaljujući činjenici da savršeno upotpunjava bilo kakav gradski ili prigradski prostor, ovo rešenje će doprineti zadovoljenju sve veće potrebe za novim lokacijama, s obzirom na rastuću potražnju za mobilnim širokopojasnim tehnologijama.
Pronalaženje novih lokacija za bazne radio stanice predstavlja sve veći izazov, naročito u gradskim i prigradskim sredinama. Ericsson odgovara na taj izazov novim rešenjem čiji izgled je ili maksimalno upadljiv ili diskretan, u zavisnosti od toga šta je potrebno za što brže dobijanje građevinske dozvole od vlasti.
Ericsson Capsule Site predstavlja sveobuhvatno rešenje koje podrazumeva celokupnu neophodnu opremu, čime se vreme postavljanja skraćuje za do 50 odsto, a troškovi smanjuju čak do 30 odsto. Isporučuje se u novom praktičnom ‘flat-pack’ obliku, što znatno olakšava transport i omogućava montažu za manje od jednog dana. Spoljašnji okvir, načinjen od kompozitnog materijala, težak je samo 800 kg.
Uz opciju prilagođavanja izgleda ovog rešenja izborom boja i osvetljenja, operatori će na raspolaganju imati brojne mogućnosti brendiranja i vizuelnog uklapanja bazne stanice u gradsko okruženje. Samo rešenje može da sadrži ekrane osetljive na dodir i reklamni prostor, što za operatora otvara pogodnosti za ostvarivanje dodatnog prihoda.
Ulf Ewaldsson, potpredsednik i direktor sektora za radio mreže u Ericssonu, izjavio je: "Ericsson se trudi da svojom inovativnom tehnologijom i dizajnom konstantno unapređuje sektor telekomunikacija. Zahvaljujući malim dimenzijama i sposobnosti da se uklopi u okruženje, ovo rešenje odražava našu posvećenost razvoju održivog društva. Capsule Site pruža nove mogućnosti operatorima, od većeg izbora mogućih lokacija do ostvarivanja dodatnog prihoda."
Prvi Ericsson Capsule Site zvanično je pušten u rad 17. juna na jednom od odmorišta Volvo trke preko okeana, u švedskom gradu Stokholmu. Projektovao ga je čuveni švedski arhitekta Thomas Sandell, koji je projektovao i nagrađeni Ericsson Tower Tube.

Pročitajte i:  Ericsson je stabilizovao prodaju

Izvor: Ericsson Serbia

Facebook komentari: