BIZIT 2022

Ericsson sarađuje sa univerzitetima na razvoju 5G tehnologije

Kompanija Ericsson sarađivaće sa Kings koledžom u Londonu i Tehničkim univerzitetom u Drezdenu na razvoju 5G tehnologije, koji će obuhvatiti kako tehničke tako i društvene apsekte implementacije 5G-a.

Ericsson 5G test laboratorija

Kako je saopšteno iz ove kompanije, Ericsson će voditi projekat METIS (Mobile and wireless communications Enablers for Twenty-twenty (2020) Information Society) i biće pokretač 5G PPP infrastrukture, u kojoj će operatori, kao i druge kompanije iz različitih industrija, kao što su automobilska ili pružaoci komunalnih usluga, raditi zajedno.

5G bi trebalo da pruži brzine prenosa podataka veće od 10Gbps, na otvorenom i u zatvorenom prostoru. Prenos podataka, od najmanje 10 Mbps, trebalo bi da bude ostvariv svuda, uključujući i slabo naseljena ruralna područja u zemljama u razvoju.

U martu 2015. godine, kompanija Ericsson najavila je saradnju sa dva velika svetska operatora na razvoju novih 5G tehnologija i standarda. Sa australijskim operatorom Telstra, kao i južnokorejskim KT-om, Ericsson će zajedno raditi na istraživanju, analizama i testiranju 5G mobilnih tehnologija, koje će obezbediti prenose podataka brže i do 1000 puta u odnosu na današnje 4G mreže.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Tehnovizija: Zakon o veštačkoj inteligenciji
SBB

Tagovi: , ,