BIZIT plus

ERP poslovna rešenja – uspeh i u vreme krize

P3110023

U saradnji sa Privrednom komorom Beograda i Udruženjem informatičke delatnosti, beogradska kompanija Datalab je u sredu 11. marta 2009. godine organizovala poslovno‐stručni skup sa temom: ERP poslovna rešenja – uspeh i u vreme krize. U toku ovog skupa privrednici su imali prilike da se upoznaju sa mogućnostima i načinima korišćenja rešenja iz oblasti planiranja resursa kompanije u savremenom poslovanju i saznaju kako ta poslovna rešenja mogu pomoći da lakše upravljaju kompanijom u vreme kada su pravovremena reakcija, brzo identifikovanje problema i usklađivanje sa stalnim promenama u okruženju, uslovi za opstanak.
Direktor kompanije Datalab, Aleksandar Spremić izneo je stav da teška vremena zahtevaju odlučne akcije i uverio prisutne da dilema da li je sada pravo vreme za investiciju ne treba da postoji.
Poslovanje u turbulentnom okruženju danas predstavlja veliku poteškoću. Uvođenjem pravog poslovnog rešenja rešićete mnoge tekuće probleme: optimizovati troškove i resurse, povećati efikasnost, brže ustanoviti žarišta u kompaniji, a bićete u prilici i da predvidite potencijalne probleme.
Svako rešenje koje će vam uštedeti dosta novca, vremena i rešiti vas problema – svakako je prava investicija.
Prisutnima je uživo demonstritano kako kompanija Datalab upravlja svojim podacima korišćenjem rešenja Panheon 5.5.
Direktori dve uspešne domaće kompanije ‐ Centroproizvod i BS Procesor izneli su svoja iskustva iz prakse. U zajedničkoj panel diskusiji na kraju seminara, govorilo se o konkretnim problemima i rešenjima, koji su pomenuti iz ugla običnog korisnika.
Opšti zaključak žive diskusije koja je pratila ceo skup je da su ulaganja u IT rešenja neophodna, a naročito u ERP softver koji može ponuditi pravovremene i tačne informacije koje predstavljaju neophodan uslov za preživljavanje kompanije u kriznim vremenima.
Pored ove „goruće“ teme diskutovalo se i o problemima elektronskog poslovanja, kao i o neophodnosti primene informacionih sistema u Srbiji.

Izvor:  www.datalab.rs

Facebook komentari: