BIZIT plus

HP: rešenja za povećanje ekonomičnosti

hpeva8400Kompanija HP je predstavila novi hardver, softver i usluge koji omogućavaju kompanijama da promene način na koji koriste tehnološka rešenja i smanje troškove poslovanja do 70 odsto.

Novi HP StorageWorks Enterprise Virtual Array 6400 i 8400 smanjuju administrativne troškove skladištenja do 50 odsto, nova HP StorageWorks Storage-Area Network rešenja za virtuelizaciju omogućavaju korisnicima da pojednostave upotrebu, upravljanje i optimizaciju virtuelizovanih serverskih i storidž okruženja. Unapređena HP SAN platforma za virtuelizacione usluge (SVSP 2.1) povećava dostupan kapacitet za smeštanje podataka, a pored toga pojednostavljuje rad sa skladištenjem smanjujući vreme neophodno za migraciju, replikaciju, bekap i uvođenje novih aplikacija u rad. Ovakva rešenjamogu da da snize troškove nabavke storidža do 50 odsto. Predstavljene su i unapređene HP Data Protector softver i usluge koje pružaju zaštitu podataka za sva fizička i virtuelna okruženja.

Kao deo ponude za upravljanje aplikacijama HP-ova kompanija EDS klijentima nudi slojevite usluge, što snižava troškove rada manje važnih aplikacija dok se najviši nivo usluga pruža najbitnijim aplikacijama. Fleksibilan pristup upravljanju uslugama omogućava maksimizaciju poslovne vrednosti aplikacija i može da snizi ukupne troškove održavanja aplikacija do 40 odsto.

Pročitajte i:  HP pokreće pretplatnički servis za iznajmljivanje printera

“Vodeći tehnički direktori fokusirani su na strateško snižavanje troškova i omogućavanje dugoročnog rasta poslovanja”, rekla je En Livermor, izvršna potpredsednica HP-ove grupe za tehnološka rešenja. “Ne radi se o tome da treba trošiti više: najbolje IT organizacije na tehnologiju troše upola manji procenat prihoda u odnosu na prosečne kompanije. Umesto toga, one strateški troše i određuju prioritet investicija u tehnologiju. HP ima široku ponudu rešenja koja mogu pomoći organizacijama da budu snažnija kada se ekonomija oporavi.”

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,