BIZIT plus

eTV stigao do broja 300

PCPress-ittv-cestitamo Popularna TV emisija već šest godina informiše domaću javnost o trendovima na IT tržištu, a Web portal Live-eTV je zahvaljujući ažurnim informacijama iz sveta IT-ja zabeležio rast poseta od 50% od početka 2009.

Beograd, 30. april 2009. – eTV, popularna TV emisija posvećena informacionim tehnologijama, stigla je do 300-og nastavka, koji će biti emitovan u nedelju, 3. maja, na televiziji FOX u 08:30. Zahvaljujući rastućem rejtingu ova emisija će uskoro početi da se emituje i na lokalnim televizijama širom Srbije, kao i na odabranim TV stanicama u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. „Moram da istaknem da do ovog uspeha ne bismo stigli bez naših vernih gledalaca koji se interesuju za IT, ali i bez konstantnog ulaganja u kvalitet i inovacije, koji su doveli do velikog uspeha TV izdanja eTV-a i Internet portala Live-eTV, čija je posećenost porasla za 50 procenata od početka godine“, kaže Radomir Lale Marković, jedan od autora emisije eTV i, uz Veljka Radosavljevića, suvlasnik IT TV Produkcije, kuće koja je zaslužna za to što Srbija ima prvu IT Web televiziju – portal www.live-e.tv

Pročitajte i:  Samsung Galaxy Z Fold 6 biće tanji i lakši od Fold 5 telefona

Reporteri emisije eTV su samo u proteklih nekoliko meseci uživo izveštavali sa najvećih svetskih IT skupova, kao što su Mobile World Congress u Barseloni, sajmovi CES 2009 u Las Vegasu i CeBIT 2009 u Hanoveru, kao i SAP Virtualization Week 2009, koji je održan u gradiću Palo Alto, Kalifornija, sedištu mnogih najvećih svetskih IT kompanija. Sa svih ovih lokacija su se uključivali uživo na Web portal Live-eTV, izveštavajući gledaoce u Srbiji, ali i širom sveta, o najznačajnijim trendovima u IT sferi. Nisu zaobiđena ni domaća dešavanja, pa je tako Live-eTV prenosio uživo svečano otvaranje prodavnice BigBang u tržnom centru „Ušće“ i događanja na stručnim IT konferencijama YU Info 09 i Internet ekonomija Danas Conference Centra. Aktivnosti Live-eTV portala se ne završavaju na informacionim tehnologijama – veliki uspeh je ostvaren zahvaljujući direktnom prenosu koncerta zahvalnosti Beogradskoj filharmoniji, održanom 16. aprila, kojeg je uživo pratilo preko 2000 posetilaca, što je do sada nezabeležen podatak na domaćem Internetu.

Ukupan broj posetilaca portala Live-eTV je od početka godine povećan za oko 50 procenata na ukupno 20.000 jedinstvenih poseta iz 85 zemalja, pa je i njegov rejting na servisu Alexa skočio za nekoliko hiljada mesta. Da u IT TV Produkciji vode računa o svim novim medijima dokazuje i Facebook grupa „live-e.tv – prva domaća Internet televizija“ koja ima skoro 350 članova. Doprinos Live-eTV Web portala informisanju domaće javnosti nije prošao nezapaženo, pa je tako IT TV Produkcija za ovaj novi medij dobila više značajnih nagrada za inovativnost, kao što su IT Globus 2009, koji dodeljuje časopis Mikro-PC World, i Diskobolos 2008, nagradu Jedinstvenog informatičkog saveza Srbije.

Pročitajte i:  GoPro: Pojednostavite upravljanje ljudskim resursima najefikasnijim rešenjima

O kompaniji

IT TV Produkcija je specijalizovana nezavisna TV produkcijska kuća iz Beograda, koju su 2003. godine osnovali Radomir Lale Marković i Veljko Radosavljević, obojica diplomirani producenti. IT TV je pretežno orijentisana ka IT tržištu, kao i potrebama informatičkih kompanija za svim vrstama video servisa – od produkcije specijalizovanih emisija, namenskih reportaža i filmova, do PR usluga i produkcije TV spotova. Kompanija je do sada ostvarila uspešnu saradnju sa najvećim globalnim i lokalnim informatičkim kompanijama, kao što su Cisco, HP, Microsoft, Samsung, SAP, Telenor, ComTrade, Pakom i mnoge druge. Uspeh ostvaren u preko 150 emitovanih emisija „eTV“, o čijem kvalitetu govore i četiri nagrade „Diskobolos“ Jedinstvenog informatičkog saveza Srbije za najbolju emisiju iz oblasti informacionih tehnologija, nastavljen je otvaranjem Web portala www.live-e.tv u saradnji sa kompanijom YouTube, na kojem gledaoci iz Srbije i sveta mogu pratiti dešavanja u oblasti informacionih tehnologija.

Izvor: IT TV Produkcija, Kralja Petra 1, 11000 Beograd, Srbija, tel/fax 011/3391 752, www.ittv.rs

Facebook komentari: