BIZIT plus

Eurosport emituje e-sports trkačka prvenstva

Panevropska TV mreža pridružila se ESPN-u u emitovanju virtuelnih trka, dok je moto-sport prekinut zbog COVID-19. Eurosport je potpisao ugovor o emitovanju serijala Torkque Esports Race All-Star na kablovskoj, satelitu, IPTV-u i strimingu (i uživo i na zahtev).

PCPress.rs Image

Trkačke video igre na sportskom kanalu

Kao što ime govori, prvenstvo zasnovano na rFactor 2 video igri, sadrži konvencionalne i virtuelne profesionalne trkače koji se bore jedni protiv drugih online, uključujući i događaj Legends Trophy sa poznatim vozačima poput Jenson Button-a i Jackques Villeneuve-a. Poslednja runda prve serije odigrava se 26. aprila u 18:00 časova po srednjoevropskom vremenu, ali drugi serijal već treba da počne 1. maja.

Kao i kod ESPN-a, Fox Sports-a i drugih, i ovaj potez se u ne baš malom delu sklapa iz očaja. Kada stvarno nema fizičkih takmičenja u stvarnom svetu, sportske mreže imaju malo toga da emituju osim repriza i ažuriranja vesti liga. Internet trke poput ove daju im nešto „živo“ za emitovanje. Uz to rečeno, ovo bi moglo da potpomogne još više da se esports pojavi u mainstream-u. Sa Eurosportom pokriva se više od 150 zemalja – čak i ako je gledanost manja nego za fizičku ligu poput Formule 1, ipak bi mogla da dovede esports do mnogo šire publike nego pre pandemije.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: