Top50 2023

Evernote testira ograničenu besplatnu verziju aplikacije

Evernote eksperimentiše sa ozbiljnim ograničenjima svog besplatnog plana, što može da podstakne korisnike da nadograde ili potpuno napuste aplikaciju. Prema izveštaju TechCrunch-a, neki korisnici Evernote-a su dočekani iskačućom porukom u kojoj se najavljuje da će besplatni plan biti ograničen na jednu beležnicu i 50 beleški. Iskačući prozor je takođe uveo „specijalnu ponudu od 40 odsto“, podstičući korisnike da pređu na plaćeni plan kako bi kreirali beleške i sveske bez ograničenja.

evernote

Nova ograničenja će oterati deo korisnika

Ali uprkos obaveštenju u aplikaciji, Evernote-ova veb lokacija ne pominje promene koje dolaze u njegov besplatni plan. Predstavnik kompanije je objasnio za TechCrunch da veb lokacija nije ažurirana jer promena još nije konačna. Kompanija je potvrdila da je testirala ograničeni plan sa manje od 1 procenta svojih besplatnih korisnika. Na osnovu toga kako to ide, Evernote će odlučiti da li da primeni novi plan. Ako se to ipak dogodi, predstavnik je rekao da će kompanija tada saopštiti promene „relevantnim tačkama kontakta sa klijentima“.

Ograničena verzija besplatnog plana ne bi sprečila korisnike da upravljaju, uređuju ili brišu svoje trenutne beleške. To bi samo oduzelo mogućnost kreiranja novih beleški osim ako se korisnici ne odluče i plate svoj plan.

Godinama je Evernote bio glavna aplikacija za nebrojene napredne korisnike i gurue produktivnosti. Međutim, aplikacija je već neko vreme klizila naniže. U 2020. godini, izgledalo je da Evernote pokušava da povrati svoju krunu objavljivanjem velikog redizajna na više platformi. Ali ažuriranja nisu bila dovoljna da ožive aplikaciju, koja je nekada bila procenjena na skoro milijardu dolara. Prošlog novembra, Evernote je kupila kompanija sa sedištem u Milanu pod nazivom Bending Spoons, koja je otpustila 129 zaposlenih. Bending Spoons je kasnije najavio da će napustiti većinu svojih operacija u SAD, pomerajući razvoj Evernote-a u Evropu.

Ako se primeni, ovo bi bila dramatična promena za okorele fanove Evernote-a koji su se držali besplatnog plana za lake svrhe vođenja beleški. Promena bi učinila besplatni plan u osnovi beskorisnim, i ne bi bilo ubedljivog razloga da koristite Evernote preko nečeg besplatnog i moćnijeg kao što su Apple i Google-ove sopstvene aplikacije za beleženje.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *