Evropska banka za rekonstrukciju i razvoj postala akcionar u Asseco SEE

ASEE-Press-Release-EBRD Evropska banka za rekonstrukciju i razvoj je na nivou poslovnog koncepta prihvatila investiciju u Asseco SEE u vrednosti od 22 miliona evra

London, Velika Britanija – Jun 2009: Evropska banka za rekonstrukciju i razvoj (EBRD) i kompanija Asseco SEE su na nivou poslovnog koncepta dogovorile investiciju u vrednosti od 15 miliona evra, kao i šestogodišnji kredit od 7 miliona evra. Planirani datum za konačno odobrenje ove investicije od strane Odbora banke je 30. jun 2009, a odluka o investiciji doneta je nakon što je banka pažljivo analizirala strategiju rasta i razvoja Asseco SEE.

Ovaj projekat će omogućiti dalji rast kompanije kroz konsolidaciju operacija u jugoistočnom regionu, dok će banka postati akcionar kompanije, zajedno sa Asseco Poland i manjinskim akcionarima iz regiona.

U Srbiji, članice Asseco SEE koje će osetiti prednosti ove investicije su Antegra, Cardinfo i Pexim.

Finansiranje od strane EBRD-a (investicijom i kreditom) će omogućiti akviziciju IT kompanija u regionu i stvaranje snažne, regionalne kompanije. Očekuje se, da će kao rezultat ovoga, ASEE povećati broj klijenata i ojačati svoju poziciju vodećeg isporučioca IT rešenja i usluga u regionu.

Asseco South Eastern Europe

Uspostavljanjem internacionalne grupe Asseco SEE stvorena je jedna od najjačih softverskih kuća i sistem integratora u jugoistočnom regionu. Ovo potvrđuje strategiju Asseco-a da ostvari snažan rast na veoma perspektivnim tržištima u ekspanziji. Grupu čini čak 900 zaposlenih, a veličina i globalno prisustvo su ključne za konsolidaciju ICT tržšta. Asseco SEE je grupa vodećih IT provajdera, kao što su: Arbor, Antegra, Cardinfo, FIBA, NET Consulting, Logos, Pexim. Sve članice su softverske kuće ili sistem integratori sa kompetencijama u oblasti IT rešenja za banke, telekom, javni sektor, osiguranje, proizvodnju i zdravstvenu zaštitu.

Izvor: Asseco South Eastern Europe, Pexim Solutions

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: