Extreme: Implementacija sistema za upravljanje dokumentacijom u kompaniji Takovo i Eurolion

Extreme-Swisslion-Takovo Početkom ove godine, firma Extreme i Kompanija Takovo a.d. su potpisale ugovor o implementaciji sistema za upravljanje dokumentacijom kontrole kvaliteta proizvodnje prema HACCP standardu u Kompaniji Takovo a.d. i Eurolion d.o.o.. Sistem za upravljanje ovom dokumentacijom će se bazirati na Microsoft Windows Sharepoint platformi, pri čemu se za pristup i manipulaciju dokumentima koriste svima poznate aplikacije – Microsoft Office i Internet Explorer, što ubrzava obuku zaposlenih i prilagođavanje na novi sistem.

Kompanija Takovo a.d. je deo poslovnog sistema Koncern Swisslion Takovo koji predstavlja giganta konditorske industrije sa  vođstvom u proizvodnji konditorskih proizvoda ne samo na prostoru Srbije već i čitave Jugoistočne Evrope, pri čemu su proizvodi ove kompanije prepoznatljivi i širom sveta. Kvalitet svojih proizvoda, Swisslion Takovo bazira na kvalitetu sirovinskih komponenti, primeni najsavremenijih tehnoških dostignuća i precizno definisanim tehničko-tehnološkim procesima koji daju garanciju kvaliteta za nutricionistički sastav svih proizvoda. Veliki uspeh uspeh ovog koncerna temelji se, pored visokog kvaliteta proizvoda, i na kontinuelnom razvoju, postavljanju visokih standarda u svakom segmentu, stvaranje novih proizvoda i brendova u skladu sa zahtevima tržišta, koje se uvek pažljivo osluškuje. Kao jedan od načina da poveća produktivnost i efikasnost u radu, Swisslion Takovo vidi i optimizaciju upravljanja dokumentacijom, pa se tako i odlučio na uvođenje već proverenog rešenja u saradnji sa firmom Extreme.

Pročitajte i:  Hakeri koje sponzoriše Rusija napadaju Microsoft

Primarni cilj ove implementacije je centralizacija i trenutna dostupnost proizvodne dokumentacije pravim ljudima u pravo vreme, uz saradnju rukovodilaca i tehnologa na izradi i distribuciji na nivou koji višestruko uvećava sadašnju produktivnost i efektivnost. Implementacija će takođe automatizovati tok dokumentacije između direktora za kvalitet, laboratorije, direktora i tehnologa iz profitnih centara.

Pored svih očiglednih prednosti koje ovakav sistem za upravljanje dokumentacijom pruža, on svakako predstavlja odličan oslonac za dokumentovanje čitavog sistema kvaliteta, budući da prati sve zahteve standarda koji se tiču dokumentacije. Pored toga, postojanje ovakvog sistema u značajnoj meri olakšava i proces eksterne revizije.

Izvor: Extreme

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,