Microsoft nagradio inovativne nastavnike

Microsoft-partner-in-learning Slavica Jurić iz Srbije osvojila prvo mesto u kategoriji uvođenja informacionih tehnologija u nastavu

Beograd, 27. mart 2009. – Na juče završenom takmičenju European Innovative Teachers Forum, Slavica Jurić, profesorka srpskog jezika i književnosti iz OŠ „Sveti Sava“ u Bačkoj Palanci, osvojila je prvo mesto u kategoriji inoviranja nastave i uvođenja informacionih tehnologija u nastavni proces, u konkurenciji preko 150 radova iz svih delova Evrope. Ona je jedan od 10 nagrađenih nastavnika na takmičenju koje je pre šest godina osnovao Microsoft, sa idejom da nagradi edukatore iz osnovnih i srednjih škola širom sveta koji svojim inovativnim pristupom pomažu u daljem uvođenju informacionih tehnologija u nastavu.

„Ključna tema ovogodišnjeg foruma je bila kako upotrebiti tehnologiju kao alat za transformaciju i poboljšanje obrazovanja, usmeravajući ga ka modelu koji je orijentisan ka učenicima“, rekao je James Bernard, globalni direktor Microsoftovog programa „Partner u učenju“ (Partners in Learning). „Ove nagrade prepoznaju i nagrađuju najinovativnije nastavnike Evrope, i njihovu rešenost i želju da uz pomoć tehnologije pronađu nove načine kako bi motivisali svoje učenike. Bili smo iskreno impresionirani svim prikazanim projektima, i nastavićemo i ubuduće da podržavamo i nagrađujemo profesore koji ulažu ovoliko truda, energije i vremena kako bi unapredili nastavu i svoje učenike“, dodao je Bernard.

Pročitajte i:  Microsoft Copilot AI će uskoro moći da se pokreće lokalno

Prvonagrađeni projekat pod nazivom „Priča o hlebu“ predstavlja jak interdisciplinarni rad, koji kroz temu hleba objedinjuje gradivo matematike, srpskog jezika, narodne tradicije i veronauke, na nivou prilagođenom uzrastu učenika, i kao prvoplasirani na evropskom takmičenju automatski se kvalifikovao za svetsko finale Innovative Teachers Foruma, koje će biti održano u novembru 2009. u Brazilu.

„Partner u učenju“ je Microsoftov globalni program za unapređenje obrazovanja kroz uvođenje informacionih tehnologija. Do sada je obuhvatio preko 130 miliona učenika u 110 zemalja, među kojima je i Srbija, a kroz investiciju od 500 miliona dolara u narednih 10 godina Microsoft očekuje da će značajno proširiti domet ovog programa. Više podataka o programu „Partner u učenju“ i aktivnostima Microsofta na podršci unapređenju osnovnog i srednjeg obrazovanja u Srbiji možete pronaći na Web lokaciji www.microsoft.com/scg/obrazovanje

Izvor: Microsoft

Ostale vesti na našem sajtu vezane za kompaniju Microsoft

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: