BIZIT plus

Facebook bag zaustavio uklanjanje terorističkih sadržaja

Kompanija Facebook priznala je da zbog greške u sistemu nije bila u stanju da uklanja sadržaje koji promovišu terorizam, što ju je izložilo brojnim kritikama javnosti.

PCPress.rs Image

Naime, ova društvena platforma je već neko vreme u fokusu javnosti, a baš u vezi sa uklanjanjem ekstremističkih sadržaja, budući da je često kritikovana zbog vremena koje protekne dok se neki problematični post ne ukloni. Tako su neki sadržaji na mreži ostajali i po nekoliko nedelja, čak meseci. Iz kompanije su saopštili da je prosečna količina vremena koje je potrebno za uklanjanje nekog sadržaja sa manje od minuta između aprila i jula skočila na čak 14 sati, a zbog greške koja je nastala iz sistema koji služi za čuvanje starijih postova.

PCPress.rs Image

Pored toga, na platformi je zabeležen i veći broj problematičnih postova, te je tokom drugog kartala 2018. uklonjeno 2,2 miliona postova, a za razliku od 1,2 miliona iz prvog kvartala, pa je od početka godine uklonjeno ukupno 14,3 miliona postova koji su u vezi sa terorističkim sadržajima.

Pročitajte i:  Facebook koristi AI kako bi pojačao algoritam za video zapise

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari: