BIZIT plus

Nedeljni pregled kriptovaluta – druga nedelja novembra 2018.

Najveća kriptovaluta se još uvek drži u rasponu od 6.300 dolara, gde je bio u proteklih nekoliko dana, a verovatnoća da će bitcoin skočiti do 8.000 dolara ili 9.000 dolara do kraja godine svakodnevno je sve manja. Jedan izvor tvrdi da je bitcoin na neki način stabilizovan, iako je iskreno, sadašnja cena niža od onog što je navedeno. Izvor tvrdi da se valuta stabilizuje na 6.350 dolara, ali sinoć je trgovala za oko 20 dolara manje, a njegov obim je iznosio 3,7 milijardi dolara. Bitcoin, koji je počeo sedmicu u ponedeljak 5. novembra sa 6.384,6 dolara, u utorak je otvorio vrednošću od 6.436,5 dolara. U sredu je minimalno varirao te je otvorio berzu sa 6.417,5 dolara, dok je u četvrtak zabeležio neznatan rast te je otvorio vrednošću od 6.494,3 dolaraU petak je minimalno opao i otvorio vrednošću od 6.455,8 dolara. Danas bitcoin započinje novu nedelju i njegova vrednost na otvaranju iznosi 6.358,2 dolara.

PCPress.rs Image

Bitcoin i trgovac kriptovalutama, Cripto Monk, je objavio da je nekoliko velikih investitora prebacilo svoj novac iz menjačnica kriptovalutama na pojedine novčanike tokom protekle sedmice. Moguće je da strah od vladinih agencija koje se bave kripto-platformama – kao što je Komisija za hartije od vrednosti (SEC) koja je sredila EtherDelta prošle nedelje – izazvala nekoliko velikih trgovaca da prebace svoja sredstva u novčanike nad kojima mogu da imaju potpunu kontrolu. Iako se pozitivno raspoloženje na tržištu navodno povećalo, mnogi analitičari i dalje predviđaju relativno opadajuće rezultate u ostatku godine. Tehnički analitičar Don Alt, na primer, nedavno je napisao:

Pročitajte i:  Bitcoin ponovo pada

„Uspeo je da se vrati nazad u opseg. Zatvaranje na oko 6.350 dolara danas neće biti samo nedeljni test potražnje, već i svakodnevni test opsega trgovanja. Kretanje ispod nivoa podrške danas bi izazvalo probleme, tako da je definitivno potrebno obratiti pažnju.“

PCPress.rs Image
Izvor: cex.io

Alt smatra da ako valuta padne ispod cene od 6.350 dolara – što je bio slučaj sinoć – to bi moglo da izazove još jedan pad na 6.200 dolara. U međuvremenu, bitcoin koder i programer Jeff Garzik – za kog se smatra da je treći najznačajniji koder u bitcoin svetu nakon Satoshi Nakamoto i Gavin Andresena – ima svoje mišljenje o pravcu kretanja bitcoina. Iako valuta nije sasvim odabrala put za koji se on nadao (želeo je da bitcoin služi više kao platni novčić), ne može da porekne moć njegove vrednosti, piše Nulltx. Pogled na cenu ethereuma tokom prošle sedmice ukazuje na to da je valuta počela sa 202,10 dolara, a u utorak je otvorila vrednošću od 208,60 dolaraEthereum je u sredu zabeležio minimalni rast i otvorio sa 210,24 dolara. U četvrtak je otvorio sa 217,56 dolara, da bi se u petak vratio par koraka unazad i otvorio sa 213,50 dolaraDanas ethereum započinje novu nedelju i iznosi 211,45 dolara.

Facebook komentari: