Facebook će preferirati stranice koje se brže učitavaju

Pregledanje Facebook-a, kliktanje na linkove koji se prikazuju na News Feed-u, pa ponovni povratak na Facebook,Inc pa opet klik na link…svi znamo tu priču. Sve ovo može biti još teže na pametnim telefonima i oduzima dosta vremena zbog čekanja da se otvori odgovarajuća web stranica.

PCPress.rs Image

Zato će Facebook to promeniti. U Facebook-u su primetili da čak 40% korisnika nije spremno da sačeka duže od tri sekunde na otvaranje spoljnog linka, pa otkazuju takvo sporo učitavanje i vraćaju se natrag na News Feed. Novi algoritmi će omogućiti bolje korisničko iskustvo, da se linkovi bolje učitavaju i da odemo na stranicu koju hoćemo.

U News Feed-u rangiraće stranice prema njihovom vremenu učitavanja. Ono će se računati prema prosečnoj brzini učitavanja stranica, ali će uzimati u obzir i vezu na kojoj se korisnik nalazi. Ukoliko Facebook zaključi da bi za otvaranje nekog linka bilo potrebno previše vremen, ređe će ga prikazivati korisnicima ili će ga smeštati niže u News Feed-u. Pri vrhu će, dakle, najčešće biti oni linkovi na čije otvaranje neće morati dugo da se čeka, naročito na pametnim telefonima.

Pročitajte i:  Meta se zatvara u Turskoj

 

Izvor: eKapija

Pogledajte i: Licenca za postavljanje video nadzora – Portal Videonadzor.Net
Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,