ERP 2024

Facebook će ugasiti svoj podcast servis 3. juna

Facebook-ovi podcast servisi prestaju sa radom samo godinu dana nakon što su predstavljeni. Meta je potvrdila za Bloomberg da će ukinuti podcasting, Soundbites i svoje audio sobe. Više neće dozvoliti korisnicima da dodaju emisije na Facebook od ove nedelje a u potpunosti će ih ukloniti 3. juna. Hub i Soundbites će se zatvoriti negde u „narednim nedeljama“, dok će se Live Audio Rooms pretopiti u Facebook Live.

PCPress.rs Image

Fokus je ipak na metaverzumu

Portparol kompanije okarakterisao je ovaj potez kao stvar koncentracije. Ovaj potez će pomoći Meti da se „fokusira na najsmislenija iskustva“, rekao je potparol kompanije.

Poslednjih nedelja bilo je nagoveštaja da Meta gubi interesovanje za podcast i prebacuje pažnju na proizvode kao što su Facebook-ov glavni feed i instagram-ov Reels. Postojao je dobar odziv na audio usluge, rekao je portparol Mete za Bloomberg sredinom aprila.

Međutim, izvori novinske kuće kažu da je kompanija više zainteresovana da istakne metaverzum i kupovinu kada razgovara sa partnerima za podcast. Jednostavno govoreći, interesi kompanije za osvajanje AR, VR okruženja i borba sa rivalima poput TikTok-a su odvukli njenu pažnju sa zvuka.

Pročitajte i:  Ray-Ban Meta Smart naočare dobijaju video pozive 

Takođe, kompanija ima žešću konkurenciju u domenu zvuka. Operatori aplikacija za podcast kao što su Apple i Spotify već su bili velike pretnje. Takođe je došlo do takmičenja sa Clubhouse-om 2021 godine.

Meta je morala da suprotstavi svoje usluge protiv Twitter Spaces-a i Reddit Talk-a. Nije bilo garancije da će se Facebook istaknuti na ovom tržištu, čak i sa poznatim imenom i ogromnim resursima na raspolaganju.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: