Facebook Clear History alatka dostupna u svim zemljama

Elon Musk je nedavno objavio da je Facebook Clear History alatka dostupna u svim zemljama, a kao deo nove sekcije “Off-Facebook activity,” koja se nalazi u podešavanjima.

PCPress.rs Image

“Off-Facebook activity” korisnicima omogućava da vide koje kompanije i web-sajtovi dele informacije o njihovim aktivnostima na platformi, a Clear History alatka može da pomogne da se oslobode reklama koje dobijaju na osnovu toga što su pretraživali neku temu, te kliktali na određene online lokacije. Tako platforma dobija novi nivo transparentnosti i kontrole, a na novoj opciji se dugo radilo, budući da je bilo neophodno da se određeni sistemi unaprede.

PCPress.rs Image

Korisnicima se preporučuje da unaprede bezbednosna podešavanja, te se u okviru news feed-a već preusmeravaju ka Privacy Checkup alatki, gde mogu da regulišu vidljivost postova, uključe dvofaktorsku autentifikaciju, te vide u kojim aplikacijama koriste Facebook naloge za logovanje. Put do Off-Facebook sekcije ipak moraju da potraže sami, a mogu da joj pristupe preko linka, ili preko Settings —> Your Facebook Information —> Off-Facebook Activity.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Starship u orbiti, sledi povratak
SBB

Tagovi: , , , , , ,