BIZIT plus

Facebook dodaje alate za roditeljsku kontrolu u Messenger

Prva serija alata omogućuje roditeljima da vide ko može da pošalje poruku njihovoj deci.

PCPress.rs Image

Roditelji će sada moći da vide koliko vremena njihovo dete koristi aplikaciju

Meta je dodala nove alate svom Family Center-u koji omogućuju roditeljima da vide i kontrolišu kako njihova deca koriste Messenger. Roditelji će sada moći da vide koliko vremena njihovo dete koristi aplikaciju. Roditelji će moći da vide ko može da pošalje poruku njihovom detetu, a ko može da vidi njihove priče. Pored toga, mogu da dobijaju obaveštenja o promenama na listi kontakata svoje dece kao i sve promene koje njihovo dete unese u podešavanja privatnosti i bezbednosti. Kada dete prijavi korisnika, roditelji takođe mogu da dobiju obaveštenje ako dete odluči da podeli te informacije sa njima.

Meta navodi je da je ovo samo prva serija alata za roditeljski nadzor koji dolazi u Family Center, i da planira da doda još alata u toku sledeće godine. Alati su trenutno dostupni samo za korisnike u SAD, Velikoj Britaniji i Kanadi. Međutim, Meta namerava da proširi njihovu dostupnost na druge regione širom sveta u narednim mesecima. Facebook već godinama ima roditeljski nadzor za Messenger Kids ali sada ovi alati su kreirani za glavnu aplikaciju Messenger, namenjenu roditeljima koji imaju decu u uzrastu od 13 do 18 godina.

Pročitajte i:  Ko bi mogao kupiti TikTok?

Kompanija uvodi nekoliko bezbednosnih ažuriranja za Instagram

Pored ovih novih roditeljskih alata, Meta će sada prikazivati tinejdžerima obaveštenje kada provedu 20 minuta na Facebook-u kako bi ih podstakli da postave dnevna vremenska ograničenja. Za Instagram, stiže nova funkcija koja će od tinejdžera tražiti da zatvore aplikaciju ako su noću pregledali Reels. Meta je takođe proširila svoju roditeljsku kontrolu za Instagram kako bi roditeljima pokazala koliko prijatelja njihov tinejdžer ima. Osim toga, tinejdžeri će dobiti novo obaveštenje nakon što nekoga blokiraju. Na taj način kompanija ih podstiče da dodaju svoje roditelje kako bi oni nadgledali njihov nalog.

Kompanija ima nekoliko bezbednosnih ažuriranja koja takođe nisu fokusirana na tinejdžere. Meta uvodi tihi režim, koji isključuje sva obaveštenja i menja status profila korisnika na Instagramu širom sveta u narednim nedeljama. Takođe, kompanija trenutno testira nekoliko novih funkcija namenjenih zaštiti korisnika Instagrama od neželjenih poruka. Korisnici sada moraju da pošalju pozivnicu kako nekome ko ih ne prati pre nego što mogu da pošalju poruku. Zatim, oni mogu poslati samo jednu pozivnicu istovremeno i ne mogu poslati više dok primalac ne prihvati. Ovi zahtevi za poruke su samo tekstualni. Na taj način je zabranjeno korisnicima da mogu da šalju fotografije, video zapise ili glasovne poruke drugim korisnicima koje ne prate.

Pročitajte i:  Threads aplikacija prestigla je X (ranije poznatu kao Twitter) u brzini preuzimanja na mobilnim uređajima 

Izvor: Engadget

Facebook komentari: