Facebook i Ray-Ban zajedno rade na razvoju AR naočara

Facebook već duže vreme razvija sopstvene naočare za proširenu realnost (AR). Te naočare, čije je kodno ime „Orion“ neće biti dodatak za telefone, već bi trebale da ih u potpunosti zamene. Prema informacijama koje su dostupne u javnosti, one bi mogle da omogućavaju ostvarivanje telefonskih poziva bez konekcije sa telefonom, a podaci bi se prikazivali na malom displeju (slično kao što je to radio Google Glass). Naočare će imati i kameru koja će omogućavati korisnicima da uživo stream-uju dešavanja svojim prijateljima i pratiocima.

PCPress.rs Image

U tom cilju, Facebook je napravio partnerstvo sa kompanijom Luxottica, koja proizvodi naočare za velike brendove kao što su Ray-Ban, Versace, Vogue, Bvlgari…. Cilj je da se ove naočare puste u prodaju za nekoliko godina, najverovatnije u periodu između 2023. i 2025. godine. Luxottica je direktno uključena u razvoj naočara, ali postoje indicije da će pored „Orion“-a, koji će se voditi kao Facebook-ov proizvod, ista tehnologija biti primenjena i na njihovom proizvodu koji ima kodno ime „Stela“.

Analitičari smatraju da će Ray-Ban, kao i ostali brendovi naočara nastali u proizvodnim pogonima ove kompanije, biti dovoljna garancija da „Orion“ i „Stela“ AR naočare ne dožive sudbinu Google Glass-a.

Pročitajte i:  Influenseri dobijaju novac za promovisanje kineskih kopija dizajnerskih proizvoda

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,