Facebook i virtuelne kancelarije budućnosti

Prošlo je skoro dve godine od kada je rad od kuće postao uobičajena stvar. Pandemija je promenila način poslovanja, a pojedine kompanije i dalje smišljaju nove alate koji bi trebalo da olakšaju rad na daljinu. Mnogi od njih su nepotrebno komplikovani.

PCPress.rs Image

Oculus Quest 2 Horizon Workrooms je skoro spreman za korisnike, a u pitanju je alatka koja bi trebalo da olakša saradnju sa kolegama koji nisu u istom fizičkom prostoru. Facebook je novinu najavio pre nekoliko dana, a u pitanju je prostor koji kolegama omogućava održavanje sastanaka u virtuelnim sobama. Tu su različita pomagala, poput table na koju mogu da se otpreme fotografije i grafikoni.

Zamišljeno je da Horizon Workrooms poboljša komunikaciju, ali je problem u tome što svi učesnici moraju da poseduju Oculus Quest 2 uređaje. Sprema se i verzija za web, ali je, kako se tvrdi, manje funkcionalna od one koju nude VR uređaji.

Na virtuelnom sastanku može da bude do 50 učesnika. Web korisnici se priključuju preko video poziva, te se vide na virtuelnom ekranu, dok su VR učesnici avatari koji sede za okruglim stolom. Vrlo je verovatno da su ovakvi prostori buduće kancelarije, ali će biti potrebno još vremena da postanu funkcionalniji i korisni čak i onima kojima su VR uređaji preskupi.

Pročitajte i:  Facebook ažurira video plejer

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,