BIZIT plus

MS Paint: Prvo osveženje u deset godina

Iako se 2017. govorilo o tome da bi MS Paint mogao da nestane iz Windowsa 10, na sreću onih koji fotografije obrađuju na brzinu, to se nije dogodilo. Ipak, ostao je nepromenjen još od 2009. godine, tako da je funkcionalnost ipak bila ugrožena.

PCPress.rs Image

Paint će sa Windowsom 11 dobiti zasluženi redizajn, pa će poboljšani izgled, dark mode, te bolje četkice, uticati na kvalitet korisničkog iskustva. To ipak ne znači da će stići i ozbiljniji alati za obradu fotografija, pa će Paint i dalje biti daleko od Adobe Photoshopa. Ovo je ipak veliki korak, budući da se nije mnogo menjao od verzije Windows 7, a ni ono što se dešavalo pre toga nije donelo ozbiljnije izmene.

Microsoft je 2017. najavio da će umesto Painta u Windows stići napredniji Paint 3D, ali je par godina kasnije aplikacija ipak pošteđena. Redizajn od Painta neće napraviti moćnu aplikaciju za sređivanje fotografija i pravljenje mimova, ali ukazuje na to da Microsoft polako sređuje pomalo haotičnu mešavinu Windows 7, Windows 8 i Windows 10 aplikacija.

Pročitajte i:  Microsoft dodaje SSE4.2 na listu kompatibilnosti u Windowsu 11

Ažurirana Paint aplikacija uskoro stiže do insajdera, pa ostaje da se vidi kakve promene sprema nadolazeća Windows 11 era.

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari: