Data centri 2024

Facebook lansirao aplikaciju za zapošljavanje

Danas je pokrenuta nova Facebook aplikacija koja pomaže Amerikancima da nađu posao i već sada je na njoj preko 1,7 milion poslova.

PCPress.rs Image

Pre godinu dana Facebook se udružio sa Ministarstvom za rad i nekoliko drugih vladinih agencija kako bi našli način na koji društvene mreže mogu da pomognu borbi protiv visoke nezaposlenosti u Americi. Tada je dogovorena besplatna aplikacija koja će povezivati Facebook korisnike, kojih sada ima preko 1 milijarde, i poslodavce.

Aplikacija sakuplja poslove firmi koje se već oglašavaju na Facebooku i objedinjuje ih na jednom mestu a ono što je izdvaja od sličnih, gde korisnici traže posao po vrsti posla, gradu itd, je to što na osnovu profila i aktivnosti korisnika aplikacija nudi poslove koji bi im bili zanimljivi.

U Facebooku kažu da im nije namera da ugroze sajtove koji zarađuju od listinga za posao i sve je za sada besplatno.  Međutim, sajtovi poput LinkedIna se mogu osetiti ugroženim jer Facebook ima višestruko veći broj korisnika pa se to čini kao dobra prilika da zarade nešto mimo oglašavanja.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,