BIZIT plus

Facebook Messenger dobija end-to-end enkripciju

Facebook uvodi niz funkcija za ljubitelje Messenger-a koje uključuju end-to-end šifriranje. Korisnicima je od sada omogućeno da zovu Messenger kontakte glasovnim ili video pozivom sa omogućenom end-to-end enkripcijom.

Facebook Messenger dobija end-to-end enkripciju

Ograničeni test za Instagram DM počeće u narednim nedeljama

Niko osim osobe sa kojom korisnik razgovara ne može videti ili slušati ćaskanje ili pozive. Međutim, Facebook navodi da se i dalje mogu prijavljivati poruke ako je potrebno. Postoje ažuriranja i za poruke koje nestaju. Opcija je vidljiva kada se dodirne fotografija profila u ćaskanju, kao i u polju za sastavljanje poruke. Sada je omogućeno aktiviranje nestajuće poruke za sve učesnike u ćaskanju. Povrh toga, data je veća kontrola između toga koliko dugo se poruke pregledavaju i kada nestanu.

Facebook ima još neke funkcije end-to-end šifrovanja u izradi. Kompanija planira da u narednim nedeljama započne javno testiranje end-to-end šifrovanih grupnih razgovora i poziva u Messenger-u. Takođe, najavljeno je i ograničeno testiranje end-to-end enkripcije za direktne poruke na Instagram-u. Korisnici će u ovom slučaju morati da imaju postojeći razgovor sa nekim ili da prate osobu kako bi mogli da pristupe novoj funkciji.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: