Data centri 2024

Facebook: Messenger za decu lansiran u preko 70 zemalja

Facebook je lansirao uslugu za dopisivanje dece – mesindžer za decu u preko 70 zemalja, objavila je kompanija. Tako u mnogim zemljama, a među njima su i Brazil, India, Japan i Novi Zeland, usluga za dopisivanje sa fokusom za decu sada postaje dostupna. PCPress.rs Image

Pod roditeljskom kontrolom

I dalje se vrše fina podešavanja kako će deca i njihovi roditelji koristiti ovu aplikaciju. Za sada roditelji mogu, u ime dece odobravati ili uklanjati prijatelje, a mogu i pustiti da deca sama donesu te odluke. Međutim, čak i tada roditelji će i dalje dobijati obaveštenja o tome koje odluke njihova deca donose i mogu ih zabraniti, ukoliko misle da je to u interesu deteta.

Grupe se takođe menjaju, a većina promena odnosiće se na prava i privilegije grupa u kojima se nalaze deca. Najveća društvena mreža je polako donela svoju novu uslugu na sva veća tržišta. Posle predstavljanja u Americi 2017. godine i ekspanzije na Kanadu i Peru u 2018. iz kompanije je objavljeno da će usluga namenjena najmlađima širom sveta biti puštena u rad ranije zbog pandemije COVID-19 virusa.

Izvor: theverge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,