BIZIT plus

Facebook omogućava kreiranje i do 4 dodatna profila

Meta je u četvrtak objavila da korisnici Fejsbuka sada mogu da kreiraju više profila. Kompanija će vam omogućiti da dodate @korisničko ime za do četiri dodatna lična profila povezana sa vašim glavnim nalogom. Nakon što kreirate novi pseudonim, nećete morati da se odjavljujete i ponovo prijavljujete da biste prelazili između njih. Facebook je prvi put počeo da testira ovu funkciju prošlog jula.

PCPress.rs Image

Različiti profili za različite oblasti interesovanja

Kompanija predlaže da odaberete profile za vaš lični život, posao i bilo koje specifične interese ili zajednice koje želite da izbacite sa svog glavnog naloga. „Bilo da ste novi na Fejsbuku ili ste dugogodišnji korisnik, možda ćete želeti da svoje lične i profesionalne odnose razdvojite, ili možda želite da zadržite jedan profil vezan za zajednicu čiji ste deo, a drugi profil samo za prijatelje, “, napisala je Meta u svojoj objavi na blogu. „Kreiranje više ličnih profila omogućava vam da lako organizujete sa kim delite i koji sadržaj vidite za različite delove svog života.“

Pročitajte i:  Facebook koristi AI kako bi pojačao algoritam za video zapise

Meta kaže da će svaki profil imati svoj jedinstveni feed sa relevantnim sadržajem samo na osnovu interesovanja tog profila. „Razmislite o jednom profilu za gurmansku scenu koju volite, a o drugom da budete u toku sa svojim prijateljima i porodicom“, napisala je kompanija. Kompanija kaže da je uspeh Instagrama sa sličnom funkcijom inspirisao ovaj potez, a beta testiranje ove funkcije je naučilo Facebook da mnogi ljudi vole da imaju jasniju organizaciju prijatelja, grupa i interesovanja.

Svaki novi profil će početi iznova sa Facebook-ovim podrazumevanim podešavanjima privatnosti i obaveštenja, tako da ćete možda želeti da ih promenite ručno za svaki od njih. Pored toga, vaš primarni Facebook nalog neće otkriti da imate dodatne profile.

Ova funkcija dolazi sa određenim ograničenjima. Prvo, Facebook-ov Dating, Marketplace, Professional Mode i plaćanja neće biti dostupni vašim sekundarnim profilima pri pokretanju. Pored toga, razmena poruka za dodatna korisnička imena biće dostupna samo u aplikaciji Facebook i na vebu. (Podrška za dodatne profile za Messenger će stići „u narednim mesecima.“) Konačno, samo nalozi za odrasle mogu da prave nove profile.

Pročitajte i:  Facebook phishing prevara želi vaše informacije za prijavljivanje 

Ova funkcija počinje da se primenjuje širom sveta u četvrtak i nastaviće se u narednim mesecima.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: