Facebook omogućio slanje novca preko Messenger-a

Facebook je korisnicima u Velikoj Britaniji omogućio novčane transakcije preko ove društvene mreže, a preko opcije ‘person-to-person payments’, te tako u svoje poslovanje uključio i finansijske usluge.

PCPress.rs Image

Korisnici će tako preko Messenger aplikacije moći da uplaćuju novac jedni drugima, a bez plaćanja dodatnih usluga pošto svoj profil povežu sa bankovnim računom. Slična usluga omogućena je korisnicima u Sjedinjenim Američkim Državama još 2015. godine, te su iz kompanije najavili da bi oni uskoro mogli da očekuju i novi update.

Aplikacija tako svakom korisniku omogućava da pošalje do 2.850 evra u toku jednog dana, te maksimalno 11.362 evra u toku jednog meseca, iako su, prema iskustvima korisnika iz Amerike, sume koje se šalju uglavnom niže od 45 evra. Kompanija ne naplaćuje dodatne takse, te je ova funkcija, kako kažu, namenjena poboljšanju efikasnosti Messenger-a. Iz kompanije uveravaju da se podaci o kreditnim karticama korisnika neće koristiti u marketinške svrhe, te da je savaka uplata enkriptovana i zaštićena PIN kodom kako bi se sprečilo da dođe do prevara.

Pročitajte i:  iPhone skoro 20 godina kasnije 

Usluga će predstavljati konkurenciju Apple-u, te ‘peer-to-peer’ opciji koju je kompanija omogućila na iPhone-u, a preko iMessage aplikacije.

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,