BIZIT plus

Facebook počinje sa testiranjem sakrivanja lajkova

Facebook sa testiranjem sakrivanja lajkova počinje 27. septembra, prvo na području Australije, a broj lajkova će tokom testiranja biti sakriven, pa će se prikazivati samo to da je neki sadržaj lajkovao „određeni prijatelj i ostali.“

PCPress.rs Image

Testiranjem bi trebalo da se utvrdi da li novi pristup brojanju lajkova utiče na celokupno stanje korisnika, pa ako se pokaže da se bez brojanja lajkova kod korisnika povećava osećaj dovoljnosti funkcija bi trebalo da stigne i u druge delove sveta. Vlasnici će i dalje biti u mogućnosti da kliknu na lajkove, i tako provere kome se sve neki post dopada, ali broj lajkova više neće biti vidljiv u News Feed-u. Eksperti procenjuju da bi sa prestankom brojanja lajkova mogao da se smanji i osećaj anksioznosti i depresije, budući da se sve više mentalnih poteškoća povezuje sa aktivnostima na društvenim mrežama.

Instagram je prvi počeo sa testiranjem ove opcije, prvo na području Kanade, da bi se broj oblasti proširio nakon što su korisnici istakli da im se sakrivanje broja lajkova dopada, i da čini da se bolje osećaju.

Pročitajte i:  Instagram: Kako promeniti dosadno korisničko ime

Izvor: The Verge

Facebook komentari: