BIZIT plus

Facebook protiv Trumpa: Dezinformacije o virusu korona

Donald Trump je stigao do Facebook crte preko koje nije mogao da pređe, a u pitanju su dezinformacije o tekućoj pandemiji.

PCPress.rs Image

Tako je jedan od postova američkog predsednika nedavno uklonjen sa Facebook platforme, a nakon što je podelio deo Fox News intervjua u kojem tvrdi da su deca „skoro imuna“ na COVID-19. Tom prilikom je objašnjeno da je video uklonjen zbog opasnih dezinformacija, te tvrdnji da je jedna starosna grupa otporna na virus o kojem se mnogo toga još uvek ne zna.

Ovo je prvi put da je Facebook uklonio neki od Trumpovih postova, a ranije su brisane reklame koje su u vezi sa njegovom predizbornom kampanjom, i to zbog „organizovane mržnje i dezinformacijama o glasanju“.

Problematični video podeljen je i na Twitter-u, gde još uvek odoleva pravilima korišćenja. Na Facebook-u je ostao aktivan oko četiri sata, te ga je za to vreme videlo nekoliko stotina hiljada korisnika.

Pročitajte i:  Threads aplikacija prestigla je X (ranije poznatu kao Twitter) u brzini preuzimanja na mobilnim uređajima 

Izvor: Engadget

Facebook komentari: