Facebook se bori protiv phishing-a

Vaš Facebook nalog možda nema broj vaše kreditne kartice ili podatke o banci, ali bi mogao imati sve što je hakeru potrebno da bi ih dobio. Da bi vas zaštitio od phishing šema napravljenih da ukradu Facebook šifre i korisnička imena, platforma vas naoružava informacijama kojima lako možete da pristupite na stranici sa podešavanjima. Društvena mreža sada izlistava najnovije sigurnosne mejlove koje šalje. Svaki put kada dobijete poruku u inboks tražeći od vas da promenite lozinku ili mejl, i iz nekog razloga vam je sumnjivo, prvo možete proveriti listu i potvrditi da li je stvarno od kompanije.

PCPress.rs Image

Facebook obično koristi adrese koje se završavaju na “@facebookmail.com” za svoje bezbednosne mejlove, ali kao što znate, phisheri mogu da lažiraju adrese tako da njihove poruke izgledaju legitimno. Ako ste propustili nedostatke i nepravilnosti koje obično odaju phishing šeme, kao što su pravopisne i gramatičke greške, u tom slučaju postoji velika mogućnost da postanete žrtva. Naravno, morali biste da se pobrinete da posećujete pravu Facebook stranicu kad god želite da pristupite listi, tako da ćete i dalje morati da imate naviku da otvorite nov prozor i sami upišete URL adresu, a ako ste kojim slučajem pronašli mejl koja nije na listi možete ga prijavite na phish@fb.com.

Pročitajte i:  Threads aplikacija prestigla je X (ranije poznatu kao Twitter) u brzini preuzimanja na mobilnim uređajima 

PCPress.rs Image

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,