BIZIT plus

Ultimativna mašina za kripto-rudarenje Inno3D

Kompanija Inno3D stupila je na scenu rudarenja kriptovaluta, te predstavila svoj novi GPU sistem za rudarenje – P104-100, u koji može da stane do devet grafičkih karti koje se baziraju na NVIDIA P104-100 modelu, namenjenom upravo rudarenju. Svaka od karti ima sopstveni sistem za hlađenje i prilagođena je da optimizuje potrošnju čak i u zahtevnim uslovima.

PCPress.rs Image

Unutar novog sistema za rudarenje nalazi se i hardverska komponenta koja služi kao interfejs između matične ploče i drugih kompjuterskih komponenti, a u obliku CPU kontrolne kartice, koja uključuje i InteL Celeron 3865U mobilni procesor, 4 GB DDR4-2133 SO-DIMM RAM-a i 64 GB M.2 SSD.

Sposobnost uređaja za rudarenje meri se u brojevima pokušaja da se pronađe blok koji može da se izvede, a svaki pokušaj se sastoji iz kreiranja jedinstvenih blok kandidata, a uz pomoć kriptografske funkcije koja se skraćeno naziva hash. Budući da se radi o procesu koji traje, govori se o broju hash-eva u sekundi (H/s), te novi uređaj ima kapacitet od 330 MH/s, pa je od svog prethodnika bolji za 40% kada su performanse rudarenja u pitanju. Sistem je rasprostranjen preko devet PCB-ova, te ima 17280 CUDA jezgara, a tu je i 10 ventilatora, koji kontroler čipove održavaju rashlađenim.

Pročitajte i:  NVIDIA i Ubisoft zajedno rade na razvoju AI baziranih NPC-a

Izvor: Tweak Town

Facebook komentari: