BIZIT plus

Facebook stopirao kreiranje Instagrama za decu

Facebook je obustavio rad na razvijanju Instagrama za decu, nakon što se kompanija suočila sa brojnim reakcijama korisnika i zakonodavaca.

PCPress.rs Image

“Iako verujemo da je razvijanje” Instagram Kids-a “dobra stvar, Instagram i njegova matična kompanija Facebook, ponovo će proceniti projekat. U međuvremenu, Instagram će nastaviti da se fokusira na sigurnost tinejdžera i proširenje roditeljskog nadzora za tinejdžere”,navodi se u saopštenju kompanije.

Bezbednost dece na Instagramu

Direktor Instagrama Adam Mosseri rekao je da je aplikacija namenjena za decu od 10 do 12 godina. Pauza u radu nastala je nakon eksplozivnog  izveštaja Wall Street Journala . Časopis se poziva na Facebook-ove studije u poslednje tri godine koje su ispitivale kako Instagram utiče na mlade korisnike.

 

PCPress.rs Image

Jedna prezentacija na Facebook-u govori o tome da među tinejdžerima koji imaju samoubilačke misli 13% britanskih korisnika i 6% američkih korisnika taj problem je postavilo na Instagram. Izveštaj je naveo zakonodavce da ponovo pokrenu svoju zabrinutost zbog aplikacije. Odmah nakon što je vest objavljena, predstavnici s obe strane zatražili su odgovore od Facebook-a.

Pročitajte i:  Facebook ažurira video plejer

Antigone Davis, šefica Facebook-ove globalne bezbednosti i zaštite, govoriće u četvrtak pred odborom Senata za trgovinu i odbranu potrošača.

Facebook brani svoje gledište

Facebook je više puta branio svoje stavove oko toga kako animira decu da koriste Instagram aplikaciju. Mosseri tvrdi da su deca već uveliko aktivna na internetu.

“Kritičari” Instagram Kids-a “ovo će shvatiti kao potvrdu da je projekat loša ideja. To nije tako. Realnost je da deca već uveliko koriste internet i verujemo da je razvijanje uzrasno primerenog sadržaja koji je njima posebno prilagođen neuporedivo bolje i po roditelje”, rekao je Mosseri. Instagram će obustaviti svoj radi sa ciljem da se pozabavi problemima koji muče roditelje, stručnjake, uređivače polisa i regulatorne organe.

Instagram će takođe raditi na proširenju roditeljskog nadzora na tinejdžerske naloge.

“Ove nove funkcije, za koje se roditelji i tinejdžeri mogu odlučiti, daće roditeljima alate da smisleno oblikuju iskustva dece”, rekao je Mosseri.

Izvor: CNBC

Facebook komentari: