Facebook testira unsend opciju za Messenger

Ranije ove godine, Facebook je otkrio da je kompanija tajno izbrisala neke stare poruke sa Messenger-a koje je poslao osnivač i CEO Mark Zuckerberg. Ovo je bilo nešto veoma neuobičajeno jer regularni Facebook korisnici to ne mogu da učine (ako izbrišete poruke iz svog inbox-a, te poruke i dalje ostaju u inbox-u primaoca). Tada je u aprilu Facebook izjavio da planira da implementira funkciju „unsend“ za sve korisnike, ali nije dao nikakve dodatne detalje ili datum kada bi ta funkcija stigla. Sada se funkcija unsend pojavilapreneo je TechCrunch.

PCPress.rs Image

Jane Manchun Wong tvitovala je screenshot-ove unsend funkcije na Androidu. Prilikom uređivanja poruka, iznad „Delete Message“ pojavljuje se opcija „Unsend Message“. Ako se izabere unsend opcija, pojavljuje se pop-up, tražeći potvrdu izbora, na kom piše: „Vaša poruka će biti uklonjena iz četa, i vi.“ Wong takođe kaže da će postojati vremensko ograničenje za brisanje poruka, slično kao Gmail-ova opcija „Undo Send“ koja daje prostor od 30 sekundi nakon što je mejl poslat da se izbriše. Wong ne pominje koje je vremensko ograničenje za Messenger.

Pročitajte i:  Facebook menja svoju ciljnu grupu

PCPress.rs Image

PR je potvrdio TechCrunch-u da „Facebook interno testira proizvode i funkcije pre nego što ih pusti u javnost, kako bismo osigurali kvalitet iskustva“.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,