Facebook TV počinje sa emitovanjem 28. avgusta

Facebook-ova televizija, kako je najavljeno u julu 2017. godine, ulazi u online vode 28. avgusta. Kompanija Facebook finansira izradu originalnih programa, a planirano je da se prikazuju van news feed-a, u novoj video sekciji, koja će kompaniji doneti dodatni prihod od 70 milijardi dolara, od čega će partnerima otići 55%, dok će Facebook zadržati 45% zarade. Takozvani ‘Watch’ tab, te nekoliko desetina originalnih emisija, od 10. avgusta će postati dostupni maloj grupi korisnika u Sjedinjenim američkim državama, i to na telefonu, desktop-u i preko Facebook TV aplikacija.

PCPress.rs Image

U kompaniji očekuju da će na ovaj način uvećati reklamni prostor, te korisnicima dati razlog da se vraćaju zbog sadržaja koje neće moći da pronađu na drugim platformama.

Nova video sekcija ponudiće ciljane sadržaje, koji će biti formirani na osnovu korisničkog iskustva, a uključivaće i kategorije poput ‘Most Talked About’, ‘What’s Making People Laugh’ i ‘Shows Your Friends Are Watching’.

Facebook-ov program će se kretati od prenosa uživo, preko reality programa, do igranih serija, a ovo su neki od naslova koji su u pripremi, ili su već završeni:

Pročitajte i:  Facebook menja svoju ciljnu grupu

Tastemade Kitchen Little: program je koncipiran tako da deca prvo gledaju video o tome kako se priprema određeno jelo, a potom daju instrukcije profesionalnim kuvarima;

Major League Baseball ‘12:25 Live’: komični pristup bejzbolu uz pomoć navijača;

Mike Rowe: Rowe pronalazi ljude koji su mnogo učinili za zajednicu u kojoj ževe, te im priređuje neko nezaboravno iskustvo;

Gabby Bernstein: motivaciona govornica odgovara na pitanja gledalaca uživo;

A&E ‘Bae or Bail:’: reality program u kojem se parovi suočavaju sa svojim najvećim strahovima;

– Billboard ‘How it Went Down’: dokumentarna serija u kojoj muzičari dele svoja najneverovatnija iskustva;

National Geographic sprema ‘We’re Wired that Way’: mini-dokumentarci o bizarnostima ljudskog postojanja;

National Geographic priprema i ‘Safari Live’:  safari uživo sa vodičima iz National Geographic-a;

NASA priprema ‘Science @ NASA’: petominutne episode sa naučnim temama;

– Tommy Mac: gde profesionalni stolar daje uputstva o tome kako se pravi nameštaj;

Izvor: techcrunch.com

Facebook komentari: