BIZIT plus

Google Play Protect osvežava sigurnosne funkcije na Android-u

Google je na ovogodišnjem Google I/O događaju predstavio novi Google Play Protect sistem, ističući da će bitno poboljšati sigurnost na Android-u. Ovo ipak nije nov sistem, već se radi o novom načinu da se predstave opcije koje su već postojale.

PCPress.rs Image

Google je objedinio i osvežio svoju Android sigurnosnu tehnologiju u Google Play Protect-u. Servis skenira aplikacije u Play Store-u pre nego što ih korisnik preuzme kako bi se uverio da ne ugrožavaju sigurnost uređaja.

Play Protect takođe prati aplikacije koje su pokrenute na telefonu i koristi machine learning, sistem koji  u realnom vremenu uočava obrasce u kretanju podataka, za detektovanje neočekivanog ponašanja. Kada se rizično ponašanje primeti, korisnik dobija obaveštenje i aplikacija se briše. Google ističe da dnevno skenira oko 50 milijardi aplikacija.

Find My Device opcija je sada u Play Protect sekciji, a služi za lociranje telefona, te omogućava zaključavanje uređaja i ostavljanje obaveštenja na ekranu, kao i pozivanje uređaja preko desktop browsera.

Izvor: extremetech.com

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Nova Android funkcija pomaže da izvučete više životnog veka baterije