BIZIT plus

Facebook uvodi nove alate za administratore grupe 

Facebook je danas objavio da uvodi nove funkcije kako bi pomogao administratorima Facebook grupa da zaštite svoje zajednice, upravljaju interakcijama i smanje dezinformacije.

PCPress.rs Image

Nove funkcije, usmerene na Faceboook grupe

Najvažnije, kompanija je dodala opciju za administratore da automatski odbijaju dolazne postove za koje su nezavisni proverivači identifikovali da sadrže lažne informacije. Facebook kaže da će ovaj novi alat pomoći administratorima da spreče širenje dezinformacija u njihovoj grupi. Kompanija takođe proširuje svoju funkciju „mute“ i ažurira je na „suspendovanje“, tako da administratori mogu privremeno suspendovati učesnike da objavljuju, komentarišu, reaguju, učestvuju u grupnim razgovorima i još mnogo toga. Nova funkcija je dizajnirana da olakša administratorima upravljanje interakcijama u svojim grupama.

Pored toga, administratori sada mogu automatski da odobravaju ili odbijaju zahteve za članstvo na osnovu specifičnih kriterijuma koje su postavili, na primer, da li su odgovorili na pitanja. „Administratorska početna stranica“ grupe se takođe ažurira kako bi uključila odeljak za pregled na desktopu kako bi se administratorima olakšalo da brzo pregledaju stvari kojima je potrebna pažnja. Na mobilnim uređajima postoji novi rezime uvida koji pomaže administratorima da razumeju rast i angažovanje svojih grupa. Facebook takođe uvodi nove alate za pomoć administratorima koji žele da povećaju svoje grupe i pronađu relevantne ljude da se pridruže njihovim zajednicama. Kompanija je dodala opciju da administratori šalju pozivnice putem emaila kako bi pozvali ljude da se pridruže njihovoj grupi. Takođe su dodati QR kodovi koje administratori mogu da preuzimaju i dele kako žele, uključujući i deljenje van mreže.

Pročitajte i:  Facebook koristi AI kako bi pojačao algoritam za video zapise

Kada neko skenira QR kod, biće upućen na stranicu grupe „About“ gde može da se pridruži ili zatraži da se pridruži. Nove promene su uvedene za sve korisnike širom sveta. Današnja najava dolazi pošto su Facebook grupe postale naslovne strane u poslednjih nekoliko godina zbog sve veće upotrebe od strane onih koji žele da šire štetan sadržaj i dezinformacije. Facebook grupe, zbog svoje često privatne prirode, postale su plodno tlo za širok spektar opasnih sadržaja, uključujući zdravstvene dezinformacije, antinaučne pokrete i teorije zavere. Nove funkcije koje su danas objavljene fokusiraju se na rešavanje nekih od ovih problema i davanje administratorima više kontrole nad svojim zajednicama, ali one godinama kasne u borbi protiv dezinformacija na mreži. Ovo nije prvi put da Facebook daje administratorima veću kontrolu nad njihovim grupama.

Prošlog juna, kompanija je predstavila novi set alata koji imaju za cilj da pomognu administratorima Facebook grupe da bolje upravljaju svojim onlajn zajednicama. Među zanimljivijim alatima bila je funkcija zasnovana na mašinskom učenju koja upozorava administratore na potencijalno nezdrave razgovore koji se vode u njihovoj grupi. Još jedna funkcija dala je administratoru mogućnost da uspori tempo uzavrelog razgovora ograničavanjem koliko često članovi grupe mogu da objavljuju. U to vreme, Facebook je rekao da postoje „desetine miliona“ grupa kojima upravlja preko 70 miliona aktivnih administratora i moderatora širom sveta. Pored rada na tome da administratori imaju alate koji su im potrebni za upravljanje svojim grupama, Facebook je takođe fokusiran na poboljšanje svog proizvoda Grupe u celini. Na samitu Facebook zajednica u novembru, gigant društvenih mreža najavio je niz ažuriranja za Facebook grupe, uključujući alate dizajnirane da pomognu administratorima da bolje razviju kulturu grupe, kao i nekoliko drugih novih dodataka kao što su podgrupe i plaćene podgrupe zasnovane na pretplati, podrška za prikupljanje sredstava u zajednici i još mnogo toga.

Pročitajte i:  Facebook ažurira video plejer

Izvor: Techcrunch

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: