FailOverflow progoni Sony godinama – kompromitovan i PS5

Fail0verflow, zloglasna hakerska grupa, pohvalila se na tviteru da je korak bliže razbijanju sigurnosti PlayStation5. Grupa je poručila da je dobila pristup “PS5 osnovnim ključevima”, koji se koriste za dešifrovanje delova PS5 firmvera. Čini se da Fail0verflow ne planira da podeli detalje kompromitovanja.

PCPress.rs Image

Dokle je ovaj put FailOverlow stigao?

Kompaniji Sony veoma je sada veoma važno da se informacije ne dele dalje. Kompanija nastoji da osigura PS5 od potpunog razbijanja. FailOverflow poručili su da imaju sve PS5 simetrične ključeve koji se mogu dobiti iz softvera. To podrazumeva i “root key” po konzoli.

FailOverlow spopada Sony već godinama. Digital Foundry je 2011. godine objavio da je FailOverflow ostavio bezbednost PS3 u ruševinama. Ovaj incident dogodio se tako što je grupa preuzela potpunu kontrolu nad svim što se uređaju može pokrenuti. Grupa je, nadalje, stekla slavu hakovanjem PS4 i tako što je pokrenula Linux i drugi firmver na Nintendo Switch-u.

Izvor: Eurogamer

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Hakeri poznati kao Lazarus grupa iskoristili su Windows zero-day ranjivost kako bi stekli kernel privilegije
SBB

Tagovi: , ,