BIZIT plus

Farming Simulator League – esport liga za virtualne poljoprivrednike

Kada razmišljate o takmičarskim igrama i e-sportovima, verovatno vam padaju na pamet masovno popularne online igre kao što su Fortnite ili Overwatch. Međutim postoje mnogo manje reklamirane igre koje dolaze do publike, uključujući igre o poljoprivredi. Tako je 23. januara, kompanija Giants Software najavila novu ligu Farming Simulator League, koja je upravo to što joj ime govori: takmičarski turnir vezan za PC serijal Farming Simulator.

PCPress.rs Image

Postojaće deset turnira širom Evrope, uključujući velike događaje kao što su Gamescom i Paris Games Week, gde će na kraju imati veliko finale na FarmCon 2020. Timovi će se boriti za titulu Farming Simulator Champion te nagradni fond od 100.000 evra, a na svakom turniru će skupljati bodove. Nagradni fond za celu sezonu iznosi 250.000 evra, a razvojni tim je uspeo da privuče velika imena da budu sponzori kao što su Logitech i Intel. U novoj ligi igrači će se boriti jedni protiv drugih u najnovijem izdanju iz serijala, Farming Simulator 19, koji je prodao milion primeraka u prvih deset dana dostupnosti prošle godine.

Pročitajte i:  GameScent: Kad osećate miris iz video igre

Takmičenja Farming Simulator su postojala u tišini nekoliko godina, prvenstveno zbog tematike vezane za poljoprivredu. Međutim privukla su veliki broj igrača koji su želeli da gledaju najbolje slagače balova sena na svetu, što je navelo Christian Ammann, CEO kompanije Giants Software, da počne da razmišlja o poljoprivrednim e-sportovima malo ozbiljnije. „Tada smo shvatili da je to nešto što bi potencijalno mogli da organizujemo na malo profesionalnijem nivou“, izjavio je za Esports Observer.

Iako mnoge od najpopularnijih liga za e-sportove prate model koji liči na svet profesionalnog sporta, napori kao što je Giants Software-ova nova liga pokazuju da postoji mnogo prostora za različite vrste takmičenja. Ne žele svi da gledaju savršenu Fortnite građu ili dobro tempiran Counter-Strike headshot. „Imamo jedinstvenu priliku“, kaže Ammann. „Verujemo da smo pronašli pravu dozu elemenata realne poljoprivrede i zabavne igre kako bismo osigurali da će svatkome biti zanimljivo.“

Izvor: The Verge

Facebook komentari: