BIZIT plus

Fat Shark 101 – vreme je za trke dronova

Oni koji koriste uređaje za video-pilotiranje (FVP) u okviru trka u kojima se takmiče dronovi, verovatno nisu ni svesni da se radi o proizvodu kompanije Fat Shark, a koja je u trkačkom svetu postala poznata upravo po FPV uređajima. Sada je spremna da pređe na sledeći nivo, a zahvaljujući tome što je lansirala svoj prvi dronFat Shark 101.

PCPress.rs Image

Trke dronova su još uvek deo prilično male scene, te korisnici uglavnom konstruišu svoje, ili dorađuju dronove koji dolaze od velikih proizvođača, a kako bi došli do željene brzine, te sposobnosti za manevrisanje. U poslednje vreme kompanije polako ulaze na ovo polje, te se sve češće odlučuju za proizvodnju trkačkih dronova. Fat Shark 101 je upravo jedan od takvih, a dizajniran je tako da bude pristupačan kada je cena u pitanju, te onima koji tek započinju svoju trkačku karijeru olakša taj proces. Tako može da se nabavi za 249 dolara, a za tu cenu korisnik dobija i Recon FPV naočare, dve baterije, te rezervne motore i propelere. I sklapanje je prilično jednostavno, pa uređaj skoro da može da se koristi onako kako je stigao na korisnikovu adresu.

PCPress.rs Image

Iz kompanije kažu da broj 101 znači da se radi o modelu koji može da se dorađuje, te da mu se dodaju delovi kako bi se dobila moćnija leteća mašina, ali ne nude podatke o tome da li će kompanija proizvoditi i te dodatne delove, ili će trkači morati sami da se snalaze.

Izvor: The Verge

Facebook komentari: