BIZIT plus

FBI upozorava na prevare na LinkedIn-u

Ako imate tendenciju da razgovarate sa ljudima koje ne poznajete na LinkedIn-u, možda ćete želeti da budete posebno oprezni. Prema izveštaju FBI-a, kompanija je priznala „nedavni porast prevare na svojoj platformi“, a ovog puta prevare uključuju ubeđivanje korisnika da investiraju u kriptovalute.

FBI upozorava na prevare na LinkedIn-u

LinkedIn radi na tome da prepozna sve prevrante

Šeme bi obično počinjale tako što se neko pretvarao da je profesionalac i obraćao se korisnicima LinkedIn-a. Oni bi se uključili u male razgovore, nudeći da pomognu korisnicima da zarade novac putem kripto investicija. Prvo bi rekli svojim metama da odu na stvarnu platformu za kripto investicije, ali nakon što steknu njihovo poverenje tokom nekoliko meseci, govorili bi im da prebace investiciju na lokaciju koju kontroliše prevarant.

FBI je primetio porast ovakvog vida prevare. LinkedIn je podstakao korisnike da prijave sumnjive profile. Kompanija se ne oslanja u potpunosti na to da korisnici prijavljuju sumnjive naloge kao jedinu odbranu od prevaranta na svojoj platformi. Iako iz LinkedIn-a navode da njihova odbrana hvata ogromnu većinu uvredljivih aktivnosti, njihovi članovi takođe mogu pomoći da LinkedIn bude bezbedan, pouzdan i profesionalan. Kompanija je takođe izvestila da je 96% otkrivenih lažnih naloga i 99,1% neželjene pošte i prevara uhvaćeno i uklonjeno od strane njene automatizovane odbrane.

Pročitajte i:  Apple News Plus je spreman za rad van mreže 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,