Top50 2023

FDA odobrila prvu video igru na recept za decu sa ADHD-om

Video igre su i dalje uglavnom negativno percipirane od strane roditelja kao aktivnost koja „troši“ vreme i nema naročite koristi. Međutim, čini se da bi se deca koja pate od ADHD-a (hiperaktivni poremećaj, nedostatak pažnje) uskoro mogla obratiti video igrama kako bi im pomogli u njihovom stanju jer je FDA odobrila prvu video igru na recept.

PCPress.rs Image

Igra na recept

Igru je razvio Akili Interactive, pod nazivom EndeavorRX a prema kompaniji, studija je otkrila da jedna trećina mališana koji su igrali njihovu igru „više nema merljivi deficit pažnje na bar jednoj meri objektivne pažnje“. To je uključivalo da igraju igru 25 minuta dnevno, pet dana nedeljno, tokom četiri nedelje.

FDA je u stvari sprovela studiju tokom sedmogodišnjeg perioda u koju je uključeno 600 dece kako bi otkrila da li igranje igrica može da promeni lečenje ADHD-a ili ne. Iako igre možda neće zameniti ili biti alternativa ustaljenijim i tradicionalnijim metodama lečenja ADHD-a, moglo bi biti vredno istražiti, posebno za roditelje koji nisu previše pristalice lekova.

Pročitajte i:  Igrajte potpuno besplatno igru Ghostwire: Tokyo

EndeavorRX tek treba da bude objavljen, ali za roditelje koji su zainteresovani da pogledaju, mogu da se prijave na listu čekanja preko veb sajta kompanije.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,