BIZIT plus

FEFA obrazuje buduće digitalne stručnjake

Beogradski Fakultet za ekonomiju, finansije i administraciju potpisao je sporazum o digitalnoj koaliciji sa kompanijama Microsoft, Ericsson, IBM, SAPSchneider Electric i Oracle, povodom pokretanja novog master programa Digitalna transformacija. Cilj programa jeste da poveže obrazovanje sa tržištem rada i da usmeri mlade ljude ka novim znanjima i zanimanjima, uz pomoć kojih će biti bolje pozicionirani na tržištu rada.

PCPress.rs Image

Kompanije potpisnice su pomogle u formiranju nastavnog programa novog mastera davanjem svojih ekspertiza, a učestvovaće i na razne druge načine: učešćem oko 40 predavača, izgradnjom talent timova, studija slučaja, radionica i mogućnošću prakse za polaznike. Ovaj master namenjen je studentima tehničkih fakulteta koji žele da nauče kako funkcioniše biznis, ali i studentima društvenih fakulteta da bi bolje razumeli nove tehnologije. Program će biti pokrenut 19. februara 2018. godine i predstavlja prvi takav akreditovan program u Srbiji.

„Želimo da svi zajedno utičemo na javno mnjenje da shvati značaj znanja i koliko se znanje u stvari isplati. Mi, koji smo u poslu, to i te kako znamo, ali je potrebno da se na to skrene i pažnja celog društva”, rekao je Goran Pitić, jedan od osnivača FEFA.

Pročitajte i:  Microsoft više neće dozvoljavati korišćenje Android aplikacija na Windows-u

Izvor: Nova ekonomija

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , , ,